Almelo krijgt Wubbo Ockels bank

De gemeente gaat op de brug over de Aa in de Grotestraat een bank plaatsen ter ere van Wubbo Ockels. De van oorsprong Almelose astronaut is vereerd en komt hem persoonlijk onthullen. Voor de jeugd: Wubbo Ockels (ja, zo heet hij echt) is een meneer die in Almelo is geboren en als tweede Nederlander naar ruimte ging. De ruimte, dat is heeeeeel ver naar boven met een raket. Nee, niet die ijsjes. Een echte raket waarmee je afgeschoten wordt. Ja, heel vet inderdaad. Nee, dat is niet in Walibi. Vraag je ouders maar hoe het zit. Goed, Almelo gaat dus eindelijk een connectie leggen tussen bekende Almeloërs en hun geboortestad. Toch iets waar we trots op kunnen zijn terwijl op de achtergrond de stad ten gronde wordt gericht. Maar als we dan toch bezig zijn dan zijn er nog meer Almelose BN’ers die een plekje in de stad verdienen. Wat te denken van de Hero Brinkman Bar, Ilse De Langelaan, de Henkjan ‘die dikke van Idols’ Smits gehaktbal, de bijzonder goed verborgen Alberto Stegemansteeg of de Michiel Veenstraat. Andere opties zijn welkom in de comments. De gemeente leest immers mee. Hier een lijst van bekende Almeloërs. Succes!

Over HNDB

Eigenaar en oprichter van HNDB.nl en HNDB Media. Maakt zich minder druk om items schrijven en richt zich meer op nieuwe functies en designdingetjes.

4 reacties op “Almelo krijgt Wubbo Ockels bank”

  1. Gerwin1903 schreef:

    Herman Finkersstoplicht ?

  2. vannelle schreef:

    Benno Wessels loungebank ?

  3. reaguurder schreef:

    Bolletje mag wel een speciale Daphne Bunskoek maken.

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties