Lafhartige gemeenteraad stelt stadion beslissing uit

Hedenavond komen wij live vanuit het stadhuis om u op de hoogte te houden over de zeer belangrijke raadsvergadering waarin de raad wel/niet gaat beslissen over het nieuwe stadion. We zijn live aanwezig (gratis koffie en WiFi, u kent ons) dus refresh regelmatig deze pagina om op de hoogte te blijven. Hoe laat de beslissing gaat vallen is nog niet helemaal bekend. Zoals het er nu uitziet is het stadion het achtste punt op de agenda dus het kon nog wel eens een hele zit worden.

19:00 | Vergadering geopend.  Er wordt een of andere prijs uitgereikt. Kleurrijk Almelo. Voor ons is het nieuw. Voor u waarschijnlijk ook. Iemand nog koffie?

19:15 | Vergadering begint nu echt. Allereerst een toespraak van PvdA-afvaller Jan Hammink. Hij valt direct het Almelose bestuur aan en de PvdA die de bestuurscultuur in Almelo maar niet kunnen doorbreken. Old Boys Network volgens Hammink. Hij behoudt zijn zetel omdat hij de mensen die op hem hebben gestemd niet wil afvallen. Weer een partij erbij…wij schenken wederom gratis koffie in. Helaas geen koeken.

19:19 | Enkele foto’s bij lees verder.

19:24 | Raadslid Stork vraagt het besluit over stadion van de agenda van vandaag te halen. Volgens hem zal bij doorgaan NEE worden gezegd tegen stadion en is er dan geen weg meer terug voor Heracles. Stork wil eerst handelsvisie volledig bespreken alvorens besluit te nemen.

19:27 | Voorstel Stork aangenomen. Het hele feest gaat NIET door. Besluit stadion pas bij bespreking handelsvisie in juni. Aanwezige supporters reageren woedend. Gezang en er wordt met zaken gegooid. De raad krijgt vocaal de volle laag. En terecht. Wij pakken de paling ook in. Ze kunnen wat ons betreft de pleuris krijgen. Stik in dat nieuwe stadhuis!

Over HNDB

Eigenaar en oprichter van HNDB.nl en HNDB Media. Maakt zich minder druk om items schrijven en richt zich meer op nieuwe functies en designdingetjes.

30 reacties op “Lafhartige gemeenteraad stelt stadion beslissing uit”

 1. beewee72 schreef:

  Goh, wie had dat zien aankomen……. 🙁

 2. reaguurder schreef:

  Heracles moet naar een andere stad verhuizen.

 3. Baseballer schreef:

  Wat een stelletje …. het blijft maar doorgaan en Almelo hobbelt maar achteruit een stadhuis komt er ,iedereen tegen doen ze niets op uit ,wat zijn dit voor bestuurders , binnenstad Almelo door gemeente en vrienden van de middenstand kapot gemaakt , water weg water terug alleen weet men nog niet hoe ,miljoenen weggesmeten niemand die daar iets aan doet , en dan een renteloze lening aan Heracles wat geen Almeloer centen kost ,zelfs dat kan de gemeente niet eens aan de burger uitleggen,wil je deze stad er weer boven op krijgen dan is de kans er met Heracles ,maar ja men kijkt in een tunnel de binnenstad ondernemers en die hebben hun vrienden op de goede plaatsen in deze stad , nou ja stad zeg maar spookstad welke ondernemer wil zich nog vestigen in de binnenstad ,lachen ze jagen iedereen weg ,alleen maar ikke ikke ,en meneer Stork u valt mij tegen , nu staat u weer bij de partijen waarvan u juist de tegenpool was,ach ja ook eenmans partijen sluiten zich naadloos aan bij de rest , waar gaat dit heen met dit land ,moderne communisme zit ook al in Almelo,ben benieuwd hoe de partijen gaan reageren op dit besluit ,ach dat kunnen we wel raden toch …….

 4. LKA schreef:

  Deze opmerking zal wel commentaar opleveren, maar bestuur Heracles mogelijk al vanaf begin de verkeerde weg gekozen. Een extra ring erop en het grotere stadion was allang een feit geweest, hier heb ik altijd voor gepleit. Maar het bestuur van Heracles had liever Blingbling dan een verbouwing, net als het college met een nieuw stadhuis. Behalve de belangen van Heracles hebben we namelijk ook de belangen van de amateurclubs, de binnenstadsondernemers en de inwoners van Windmolenbroek. De bestuurders en fans van Heracles verlieten teleurgesteld de vergadering, maar de raad de schuld geven is onzin. Het beginplan van Heracles rammelt aan alle kanten, want er moet telkens wat bij, telkens weer naar de raad. Dus bestuur Heracles, tikkie terug Ja. Supporters Heracles, hap eens wat vaker naar de baas.

  Lijst Kamphuis Almelo

  • HNDB schreef:

   Dan hadden jullie vandaag nee moeten stemmen. Dan had iedereen duidelijkheid gehad. Als dat plan zo slecht is had dat gewoon gekund. Zelfs vorige week al. Maar je hoort de hele week geen raadslid. Jan en alleman komt opdagen en kan onverrichte zake naar huis. Jullie hebben vanavond de kostbare tijd van velen verspild.

   En dat Gerwin is het grote probleem in Almelo. Er is al DRIE jaar niets gerealiseerd. Niet besloten. Enkel lijken uit de kast.

   Is de stemming voor het nieuwe stadhuis al begonnen? En nagenoeg failliete stad met een stadhuis van minimaal 60 miljoen. Dat jullie daar met droge ogen wel een beslissing over kunnen nemen toont de incompetentie van raad en college. Welkom in Napels aan de Aa…

   • Baseballer schreef:

    Helemaal mee eens HNDB ,en LKA sta je nu ook al aan de andere kant ongelovig hoe snel men mee loopt , nee het valt ook niet mee voor een een mans partij ook die worden gedwongen me te lopen anders is er ook geen toekomst voor jullie in de gemeente ,ja helaas zo zien we het allemaal ………

 5. JoeNNes schreef:

  Och nee he, LKA heeft zijn mening voor de 10000000000000000ste keer weer eens bijgesteld!! Ik sluit me bij HNDB aan vanaf het bein is er geen duidelijkheid gegeven door de gemeente. Maar goed van dit zooitje in Almelo kijk ik al nergens meer van op!

 6. LKA schreef:

  Baseballer, van meelopen is geen sprake, als enige heb ik me altijd ingezet voor een ring erop, maar kreeg geen gehoor door het meelopen van de rest, allemaal achter het bestuur van Heracles aan.
  En Bjorn, je hebt gelijk dat we vanavond hadden moeten stemmen, helaas is dat uitgesteld, maar ik ben er blij om, want ik stem niet graag tegen Heracles. Maar dat er na 3 jaar nog niets gebeurt ligt dus niet aan de raad, maar aan het bestuur van Heracles, dat in mijn ogen voor een ring erop had moeten kiezen, dan was het al klaar geweest, maar nu gooien ze de raad steeds wat nieuws op het bord.
  En geen verwijten over het stadhuis aub, want ik heb lak aan een nieuw stadhuis, daar stem ik wel graag tegen.

  • HNDB schreef:

   Niets gerealiseerd is breder bedoeld dan alleen Heracles. Wat is er uberhaupt in drie jaar geregeld. Praten, uitstellen, onderzoek, uitstellen, praten en uiteindelijk weer uitstellen. Niet alleen het stadion maar hoeveel is er nu al niet verspild aan het stadhuis en andere zaken. Dit bestuur is incompetent en de raad slaafs. Kan geen vuist maken tegen het college.

   En ja ik weet hoe de democratie werkt. De meerderheid bepaalt. Maar jullie zitten als oppositie dicht bij het vuur. Er is veel mis in Almelo en als Hammink nu alweer openlijk over de bestuurscultuur begint weet je het wel.

   Mijn mailbox, whatsapp, brievenbus en speciale leksite staan altijd open maar er komt geen schandaal binnen. Het stinkt als de ziekte in dat stadhuis en iedereen houdt zijn bek. Ondertussen wordt er een borrel ingeschonken van onze belastingcenten.

   Ik overweeg zo langzamerhand een eigen partij te beginnen. Niet om in het college te komen maar om van binnenuit de boel op te blazen.

   • JoeNNes schreef:

    Dat je er nog moeite voor wilt doen Bjorn. Deze incompetente gemeenteraad en het malafide college van B&W doet toch wat ze zelf wil.

   • LKA schreef:

    Nou, ook ik ben een partij begonnen om van binnen de boel op te blazen, voor wat aandacht heb ik Sjoers er daarvoor doorgehaald. Dat er geen schandaal binnenkomt kan ik ook niets aan doen, ik heb ook nog maar 1 anoniem briefje gehad van een klokkenluidende ambtenaar. Resultaat: Hammink uit de PvdA. Het klopt dat de oppositie dicht bij het vuur zit, maar juist Hamminks sprak vanavond over de achterkamertjespolitiek van college met fractievoorzitters. Daar heb ik ook geen doorkijk. Wat ik nog wel weet is mijn voorstel aan jou om op de lijst van LKA te komen, maar kennelijk ben je dat vergeten. Ik hoop niet omdat ik graag een groter stadion wil maar dan met een ring erop.

 7. HNDB schreef:

  Dat was ik inderdaad wel vergeten. Zal het nog eens in overweging nemen. Misschien eens een keer brainstormen.

 8. Astronout schreef:

  Wat een prutsers, amateurs, één grote incompetente rotzooi daar in die gemeenteraad! Er wordt alleen in eigen belang gedacht en niet aan de burger van Almelo.

  Het nieuwe stadion zou Almelo zoveel opleveren! Denk eens aan de winkels/detailhandel welke zich anders nooit in Almelo zou vestigen, denk aan promotie van onze stad en ook aan alles wat heracles dan voor de maatschapij en de Almelose inwoners meer kan doen. Ook voor de amateurclubs, amateur verenigingen en Almelose ondernemers. Op deze manier zal Almelo nooit wat bereiken en groeien.

  P.s waren de 2e ring plannen niet in de prullenbak gegooid omdat deze financieel helemaal niet haalbaar waren?

  Maar jongens, we krijgen wel een belachelijk duur groot nieuw stadhuis! Jeeeuuuj! Stelletje egoïsten, bagger gemeente….

  • LKA schreef:

   2e ringplannen zijn als te duur gepresenteert, funderingtechnisch gezien, nieuwbouw zou goedkoper zijn. Maar dat zei de gemeente ook over het stadhuis, ook dat gelooft toch niemand ? Dus bestuur Heracles flikt hetzelfde geintje als het college. Ik begin me dus echt af te vragen naar wie er nu eieren moeten worden gegooid.

   • Baseballer schreef:

    Waarom s zeg je iedere keer dat het bestuur van Heracles zelf de schuldige is in dit verhaal,bij de eerste bouw van het stadion was het de gemeente die niet wilde dat de bouw boven een bepaald bedrag uit mocht komen , toen heeft men bezuinigd op de fundering die eigenlijk nodig was om over een aantal jaren uit te breiden , nee en dan telkens de gemeente twijfelt welke vorm van detailhandel er in het nieuwe stadion geschikt zou zijn,de binnenstad ondernemers weer aan de bel trekken dat men daar weer niet mee eens was ,telkens moest `HERACLES DE PLANNEN WEER BIJSTELLEN AANPASSEN , wie is daar verantwoordelijk voor,nee schuif het maar weer na een ander toe want daar zijn ze in dit land zo langzamerhand de kampioenen in , zou zeggen ga lekker door zo dan weten wij wel genoeg ..

 9. JoeNNes schreef:

  @ Baseballer

  Laat toch! Elk raadslid waait met de wind mee en denkt in zijn/haar eigen belang. Vanaf het begin was duidelijk wat Heracles wilde en dat was hetgeen waar de gemeente een beslissing over moest nemen. Allerlei ongefundeerde uitspraken over uitbreiding en vergelijk met het gemeentehuis slaan als een tang op een varken.

  Tandloze raadsleden en een old boys netwerk college B&W brengen deze stad en haar inwoners naar de afgrond, als we er al niet in gevallen zijn!

 10. Astronout schreef:

  @LKA, Heracles flikt hetzelfde geintje als het college? Komop zeg..

  Het college lapt 60 mil voor een gigantische wolkenkrabber van een stadhuis waar niemand in Almelo op zit te wachten of wat aan heeft. Dit van het geld van de Almelose burger. Is er naast de optie om te renoveren niet nog genoeg kantoor ruimte vrij in Almelo?

  Heracles heeft wel echt behoefte aan uitbreiding om door te kunnen groeien. In eerste instantie een ring erop. Dit zou duurder dan een nieuw stadion worden. Waar moet dat geld dan vandaan komen? aangezien je geen nieuwe ruimtes kan verhuren en inkomsten kan genereren. Of mocht er met een 2e ring erop wel ineens detailhandel in het stadion komen?

  Logische keuze lijkt mij het dan om voor een nieuw stadion te gaan welke heracles en iedere almeloer oneindige nieuwe mogelijkheden biedt.

  Het college bepaald haar eigen regels en heracles wordt alleen maar gedwarsboomt. Vriendjes pokitiek? Of is het nieuwe stadhuis zo duur omdat er zoveel achterkamertjes aan moeten worden gebouwd? Lijkt mij niet “hetzelfde geintje” anders had ons nieuwe stadion er allang gestaan.

  • LKA schreef:

   De ring erop werd na onderzoek door Heracles opzij gezet want daar kwamen ze niet mee rond, vooral financieel niet. Daarna kwam het nieuwbouwplan, maar de investeerders willen detailhandel, anders kan het niet uit. Jammer dat Heracles het niet afkan zonder vreemd geld (en invloed). Een groter stadion wil iedereen en als de detailhandel er niet doorkomt is Heracles niet terug bij af, maar terug bij de verbouwvariant. Want als het niet anders kan en het moet, kan ineens alles, ook zonder investeerders cq bemoeials.

   Verder waren de belangen en afspraken van gemeente met de amateurs nog niet bevestigd, voor mij een keiharde voorwaarde om voor de huidige plannen te stemmen. Vandaar brief naar college om dat zsm rond te maken.

   • Astronout schreef:

    jij denkt dus dat als de plannen voor detail handel bij het nieuwe stadion worden afgewezen Heracles wel in één keer genoeg geld heeft voor de verbouwing? (2e ring)

    Het lijkt mij toch vrij logisch dat er investeerders worden betrokken bij een dusdanig project. Heracles is 1 van de kleinste clubs in de eredivisie maar heeft de financien als 1 van de weinigen altijd op orde. Moet het heracles bestuur dan geld uit gaan geven wat ze niet hebben en ook lekker in de schulden draaien?

    Heracles heeft groei ambities maar kan geen 15 tot 30 mil ophoesten dat snap iedereen. Kiezen voor een nieuw stadion vind ik dus een vrij logische keuze van het heracles bestuur of ben ik nou zo gek?

    Uiteraard snap ik dat er ook naar anderen belanghebbende zoals de amateurs moet worden gekeken. Deze krijgen echter toch een nieuwe accommodatie? sommige van de clubhuizen vallen zowat van ellende uit elkaar. lijkt mij toch een WIN WIN WIN situatie.

 11. Lettie schreef:

  Realiseert zich dan NIEMAND in de gemeenteraad dat het een VOORRECHT is dat er een EREDIVISIECLUB voetbalt in je EIGEN gemeente ?????
  Van alle 408 gemeentes hebben er slechts 18 !!!! een eredivisieclub !!!!

  Stelletje incompetente LUTSERS !!!

 12. LKA schreef:

  @Astronaut,
  Ik weet enkel uit een brief van ON dat afspraken nog niet zijn vastgelegd. Maar tuurlijk mooi als ze nieuwe accomodaties krijgen, maar de afspraken moeten wel zwart op wit.

  Als de detailhandel, geeist door de investeererders, niet doorgaat, dan willen ze niet investeren (verdienen de kapitalisten niet genoeg). Dan geen extra ruimte detailhandel (dus nieuwbouw) nodig en is 2e ring laatste optie. Ik denk dat vanaf dat moment wel mogelijkheden worden gevonden.
  Wordt detailhandel wel toegestaan, dan komt er een nieuw stadion en zien we over vele jaren wel of het goed gaat met die detailhandel daar of niet.

  Nieuw stadhuis, binnenstadsplan, waterrijk, monomrail is duidelijk: NEE
  Maar deze zaak van Heracles vind ik wat lasteriger.

 13. Astronout schreef:

  @LKA In dit antwoord kan ik me al een stuk beter vinden.

  Wanneer de amateurs de afspraken zwart op wit krijgen stemt u dan voor detailhandel in het nieuwe stadion? Even uit nieuwschierigheid.

  • LKA schreef:

   @Astronaut, dan ben ik wel een stuk geruster, maar er blijven risico’s aan het project en mijn standpunt was altijd: geen risico’s die de burger geld kan kosten. Bijvoorbeeld toekomstige leegstand van de commerciele ruimtes (want je weet niets zeker). Wie draait daar dan voor op ? Jan Smit kan wel roepen dat de bouwcombinatie door garant voor staat, maar dat is straks niks meer dan een kaalgeplukte BV die nergens garant voor kan staan. Als Smit nu zelf garant gaat staan, want volgens hem zijn er geen risico’s, dan zal ik zeker voor stemmen. En wat me ook niet lekker zit zijn uberhaupt die bouwbedrijven en investeerders, want die doen het enkel voor hun eigen knip en verdienen bakken met geld, terwijl er op de gewone burger, dus ook de voetbalfans, bezuinigd wordt. Daarom snap ik ook niet zo goed dat diverse supporters zich voor het karretje van de hoge heren laten spannen en naar de raadsvergaderingen komt.

 14. Astronout schreef:

  @LKA, Bij ieder bouwproject zijn toch bouwbedrijven betrokken die gewoon geld willen verdienen? En grote projecten ook investeerders die geld willen verdienen. Anders wordt er toch niet door deze personen gebouwd of geïnvesteerd?Bij een verbouwing van het stadion zou dat lijkt mij ook het geval zijn. Dan kan ieder bouwproject om die reden wel worden afgeblazen.

  Wij supporters willen gewoon een nieuw stadion en zien hierbij vele mogelijkheden voor Heracles om te groeien maar ook voor de gemeente Almelo zelf. Veel meer dan een nieuw stadhuis wat ons pas echt geld gaat kosten. Heracles zal het teminste terug gaan verdienen voor de gemeente en de burger. Ook zal heracles veel meer terug doen voor de gemeente en de burger. Wij laten ons dus niet voor een karretje spannen maar staan op voor onze mening, idealen en club.

  Zoals u zegt is het zo dat toekomstige leegstand van commerciële ruimtes een risico vormen. Ik hoop echter niet dat u dat onderzoek van vorige week serieus neemt. Iedere halve zool kan zien dat er op dit moment veel leegstand is in Almelo (zelf heel Nederland). detailhandel bij het nieuwe stadion zal een totaal andere doelgroep aantrekken dan de bezoekers van de binnenstad. Nu gaat iedereen naar Hengelo naar de mediamarkt,ikea etc. Het zou zelfs een voordeel voor de woonboulevard op moeten leveren. vanaf het stadion kan zeer eenvoudig door worden gelopen naar de woonboulevard. weer WIN WIN WIN lijkt mij.

  Ik snap dat u het een groot risico vindt dat commerciële ruimtes in de toekomst wellicht leeg komen te staan. Maar wat wilt u nog meer dan een partij die hiervoor garant staat? Jan Smit gaat zijn eigen geld niet inleggen en dat vindt ik opzich vrij begrijpelijk. De bouwcombinatie staat nu garant. Wat is er dan nog meer nodig om dit risico te verkleinen?

  • LKA schreef:

   Zeg maar ”je”, ik ben nog maar 42.
   Dat garant staan van de bouwcombinatie waar Smit het over heeft lijkt me een wassen neus. Zoals ik zei, dat zal maar een BV zijn die helemaal niet garant kan staan. Bouwbedrijven vormen nu eenmaal combinaties in een BV.
   De voordelen die je noemt zijn veronderstellingen, net als de nadelen die weer door anderen worden genoemd. het is een welles-nietes verhaal. Je weet niet hoe dat uit gaat pakken, dus is het een risico.
   Heel anders dan met het nieuwe stadhuis, dat is gewoon een elite-droom, duidelijk onnodig, alleen maar nadelen voor de schatkist van Almelo. Leuk, dus een voordeel voor enkelingen. Dit weer in tegenstelling tot de voor- af nadelen van de Heraclesplannen, die zijn voor iedereen.

   Al is het spijtig dat ht besluit is uitgesteld, nu toch weer tijd om alles in te laten werken.

 15. Baseballer schreef:

  @LKA Nadelen voor de schatkist ,hum hebben we die dan,nee het nadeel van het nieuw te bouwen stadhuis is dat het duurder gaat uitvallen geen 60 miljoen maar toch snel zo`n 80 miljoen ,ach waar praten we over,de ISPA viel hoger uit, dus nadelen voor de schatkist die er niet is lijkt mij verkeerd , het grote nadeel is dat de burgers meer belasting kwijt zijn aan dit prestige project van een stel wat alleen met zich bezig is , en een goedgevulde bankrekening heeft , dus zij maken zich niet druk om de 80 miljoen,en daarbij komt dat vele niet in Almelo wonen of tegen die tijd wel een huisje buiten Almelo koopt, wat een contrast met garant staan voor een lening van hoeveel was dat ook alweer , nee niemand lult zich er niet meer uit , dit hele college raadsleden wethouders en Burgemeester moeten echt eens afvragen waarom men geen hoge pet van hun hebben ,ze lopen met een air alsof ze de koning zijn,jammer het word nog een hele kluif dat stadhuis dus mensen hier maar effe je stem uitbrengen: http://www.geennieuwstadhuis.nl/

 16. Astronout schreef:

  @LKA, haha ik zal je zeggen.

  Maar kortom je vertrouwt de boel niet? Heracles en de betrokken partijen? Je zegt: “het zal maar een BV zijn die helemaal niet garrant kan staan” is dat dan ook niet een veronderstelling?

  Wat betreft de mogelijke toekomstige leegstand. Hoe kan dit risico volgens jou dan worden uitgesloten? Ieder project brengt dergelijke risicos met zich mee toch? Als ieder risico een reden is om edn project af te blazen krijgen we toch helemaal niks meer van de grond hier in Almelo?

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares