Gedonder bij de Rozen over raadslid Jan Hammink

Hatsjee, een jaar voor de gemeentelijke verkiezingen is het gedonder in de glazen bij de lokale Rozen. Deze week werd het nieuws bekend dat PvdA raadslid Jan Hammink 5000 euro heeft opgestreken van de gemeente voor zijn werkzaamheden als vereffenaar in de Wendelgoor kwestie. Maar het is voor een raadslid verboden om zich door de eigen gemeente te laten betalen. En raadslid ben je 24 uur per dag, niet wanneer het je uitkomt. Hammink laat in een interview met de Geleraaf weten dat het volgens zijn juristen wel mocht. Daarnaast laat Hammink in het interview ook weten dat hij wel 4 weken bezig is geweest met de kwestie plus een stief kwartiertje babbelen met wethouder Van Marle. Ja, dan is vijf ruggen een heel logische kostenpost. Overigens zou de wethouder ook verdomd goed moeten weten dat de gemeente een raadslid niet mag betalen voor werkzaamheden.

In de eigen PvdA fractie is de bok nu helemaal los. Fractievoorzitter Luc Schuur neemt het Hammink kwalijk dat hij de betaling niet heeft gemeld en eist dat hij door het stof gaat. Hammink is dit echter niet van plan en is boos op Schuur dat hij er een politieke kwestie van maakt terwijl hij dit pertinent buiten de politiek wou houden. Oftewel 1 grote flamewar binnen de rode brigade. En dat zit er allemaal van uw belastingpoet…

Over HNDB

Eigenaar en oprichter van HNDB.nl en HNDB Media. Maakt zich minder druk om items schrijven en richt zich meer op nieuwe functies en designdingetjes.

0 reacties op “Gedonder bij de Rozen over raadslid Jan Hammink”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares