Zweden heropend moordzaak op Almeloos echtpaar

Door het gerechtshof in de Zweedse plaats Umea is er heropening gevraagd van het onderzoek naar de moord op de Almeloërs Marinus en Janni Stegehuis. Het echtpaar werd in juli 1984 met messteken om het leven gebracht op een rustplaats bij het meer Vuolep Appojaure. Sture Bergwall alias Thomas Quick die daarvoor sinds 1993 zijn straf uitzit in een psychiatrische kliniek is nu mogelijk onschuldig. Hij staat bekend als de grootste ‘seriemoordfantast’ van Zweden, bekende 30 moorden, werd veroordeeld voor acht daarvan en is inmiddels in vijf zaken vrijgesproken. De bekentenis legde hij volgens het hof af onder invloed van een suggestief verhoor. Bovendien zou de aanklager bewijsmateriaal hebben “voorgekookt”’. Reden voor de rechter om het Zweedse Openbaar Ministerie te gelasten opnieuw door het bewijsmateriaal spitten.

 

Over Jelle

Hofleverancier van de items op HNDB. Anoniem en geïnfiltreerd in de Almelose samenleving. Wie het is? Niemand weet het en dat blijft ook zo.

0 reacties op “Zweden heropend moordzaak op Almeloos echtpaar”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares