Gewelddadige brandweerman veroordeeld tot 180 uur werkstraf

Als brandweerman een hulpverlener bijna doodschoppen is “ironie ten top” toch? Vorig jaar september overkwam het helaas een verpleger in het ziekenhuis Twenteborg. De brandweerman werd naar de eerste hulp gebracht, nadat hij stomdronken van zijn fiets was gevallen. Op het moment dat de eerste personen hem hulp wilden bieden werd hij al extreem agressief. Reden ook dat er een agent meeging in de ambulance. Aangekomen in het ziekenhuis bleef de man wild om zich heen trappen en slaan. Hij werd vervolgens vastgebonden op het bed en kreeg rustgevende medicatie toegediend. Hij was echter zo wild dat hij kans zag zich los te rukken en vervolgens de verpleger vloerde met een karatetrap.  Een aantal gebroken ribben, een nierkneuzing en een gescheurde milt was het gevolg. De verpleger krabbelde weer op, maakte zijn dienst af en bracht zelfs zijn kinderen nog naar school. Pas later, nadat hij ontzettende pijnen kreeg, werd hij opgenomen. Hier bleek de ernst van zijn verwondingen, de gescheurde milt is namelijk een verwonding die dodelijk had kunnen zijn.

De brandweerman kan zich van het hele gebeuren niets meer herinneren. De rechter veroordeelde de inmiddels ontslagen brandweerman tot een werkstraf van 180 uur. Daarnaast kreeg de man een celstraf van 90 dagen, waarvan 87 voorwaardelijk. Tsja, gooi je een waxinelichthouder naar de gouden koets krijg je 5 maand onvoorwaardelijk, help je als directie van de SNS door graaigedrag en wanbeleid een totale bank naar de kloten kun je rustig weglopen. Wie snapt het nog?

Over Jelle

Hofleverancier van de items op HNDB. Anoniem en geïnfiltreerd in de Almelose samenleving. Wie het is? Niemand weet het en dat blijft ook zo.

0 reacties op “Gewelddadige brandweerman veroordeeld tot 180 uur werkstraf”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares