Willie Overtoom per direct naar AZ

Het is nu officieel, Willie Overtoom stapt per direct over van Heracles Almelo naar AZ. Beide clubs kwamen tot overeenstemming over de transfer van de middenvelder. Overtoom (26) signeert in Alkmaar een contract voor 3,5 seizoenen. Willie Overtoom kwam in 2008 bij Heracles Almelo via een stage. De creatieve middenvelder was opgevallen bij de scouting van de club, terwijl hij actief was voor Hollandia uit Hoorn. Daarvoor speelde hij in de jeugd van AZ en voor Stormvogels Telstar, maar hij brak zowel in Alkmaar als in Velsen-Zuid niet echt door. Heracles Almelo bood hem een nieuwe kans en die greep hij met beide handen aan. Hij speelde de afgelopen jaren 144 competitieduels voor de Almeloërs (39 goals), haalde met de club twee keer de play-offs om Europa League voetbal en speelde afgelopen seizoen ook de bekerfinale. Bij Heracles Almelo groeide Overtoom uit tot international van Kameroen. “Dit is opnieuw een transfer die ons beleid bevestigt”, aldus algemeen directeur Nico-Jan Hoogma. “Jonge talentvolle spelers herkennen, door laten ontwikkelen en uiteindelijk een volgende stap laten zetten. Dat is de afgelopen jaren gelukt met onder meer Ragnar Klavan, Jan Wuytens, Bas Dost, Glynor Plet en Samuel Armenteros en dus nu ook weer met Willie Overtoom. Heracles Almelo is en blijft een club waar talentvolle spelers beter worden.”

Over Suus

Fotografe en manager van HNDB.nl. Regelt als dame de zaken waar de heren te laks voor zijn. Altijd en overal ter plaatse met camera. Komt u haar tegen? Lachen en zwaaien!

0 reacties op “Willie Overtoom per direct naar AZ”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties