Subsidie-regels versoepeld voor amateurkunst

Krijg nou de vinkentering. Overal worden subsidie gehalveerd of weggehaald, verenigingen en instellingen schreeuwen moord en brand maar de gemeente houdt voet bij stuk. “Door ons gepruts hebben we miljoenentekorten en daarvoor moet de inwoners driedubbel en dwars bloeden”, aldus onze politieke prutsers. Vervolgens roept een bepaalde sector heel zachtjes “ja maar….” en hup, de regels worden versoepeld. De sector in kwestie, amateurkunst. Jawel, zingen, spelend en dansend een beetje tekst instuderen en daarbij een typetje neerzetten in een gesubsidieerd zaaltje met podium. Het publiek zijn vaak (gedwongen) familieleden of zuinige bejaarden die echt wachten met het kopje koffie tot ze weer thuis zijn. Probleem met deze amateurkunst verenigingen is dat vele leden juist niet uit Almelo komen, iets wat ook onze politiek in de gaten had. Korten die hap was dus ook een logische beslissing. Maar ja, vele bestuursleden verkeren in het kringetje van (oud-) wethouders en dus ging lobby-machine werken. En met succes want de regels werden versoepeld. Niet meer 75% maar nog maar 50% van de leden dient in Almelo woonachtig te zijn. Voor toneelclubs is het zelfs maar 10 procent i.p.v. 15 procent! Groot feest dus bij onder andere operette en musical vereniging Servus, de Christelijke Harmonie, de Koninklijke Almelose Harmonie, Sint Caecilia, Wilhelmina, het Almeloos Stedelijk Orkest,  de Eendracht en het oratoriumkoor Sursum Corda. Verenigingen die overwegend bestaan uit blanke welgestelde 55 plussers, ookwel de “Baby-boomers” genoemd. Hebben ze al hun hele leven riant van allerlei regelingen kunnen profiteren, krijgen ze hier ook nog eens hulp van hun “vrindjes”.

 

Over Jelle

Hofleverancier van de items op HNDB. Anoniem en geïnfiltreerd in de Almelose samenleving. Wie het is? Niemand weet het en dat blijft ook zo.

0 reacties op “Subsidie-regels versoepeld voor amateurkunst”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares