Heerenveen-Heracles (0-1)

Ha fijn, we mogen weer! De eerste wedstrijd na de winterstop is weer gespeeld. Naja, winterstop.. De winter is net begonnen, man wat een bak sneeuw. Maar daar hebben we ’t niet over. Heracles it is. Baas is nogal afwezig vandaag en Jelle is aan het sleeën, dus moet ik het zelf maar doen! Wat was het tyfus takke koud in Heerenveen zeg, maar we hebben ons warm gezongen, geschreeuwd en gesprongen. Wat heerlijk dat er weer gevoetbald werd. En hoe. Wat een mooi begin van het nieuwe jaar. 3 punten mee terug de bus in. Hoppa.

Met twee nieuwe namen in ’t veld -Schamp en Schenkeveld- begon het meteen goed, al in de 46e seconde scoorde Everton de 0-1, na een mooie pass van Ben Rienstra. Na 13 minuten kwam Heerenveen dichtbij de 1-1, maar daar was Remko Pasveer, ha! Heracles was de eerste helft de baas, maar Heerenveen was zeker niet ongevaarlijk. Heracles begon fanatiek aan de tweede helft en de eerste kans kwam al na dertig seconden. Bart Schenkeveld schoot, maar daar was Nordfeldt. Helaas. Everton kreeg in de 66e minuut een behoorlijke kans, maar daar was weer Nordfeldt. Na 94 minuten floot Wiedemeijer eindelijk af en stond er dus 0-1 op het scorebord.

Net als wij, was ook Peter Bosz blij met de uitslag: “We maakten een zeer vroege goal en zijn, afgezien van een aantal hachelijke momenten, niet in de problemen gekomen. Voor de winterstop zagen wij een spectaculair Heracles Almelo. Vanavond heb ik een zeer degelijk Heracles Almelo gezien en dat heeft geleid tot een goed resultaat.”

Marco van Basten complimenteerde Heracles Almelo voor een volwassen speelwijze. Hij maakte alleen het verwijt dat zijn team zowel aan de eerste als de tweede helft niet geconcentreerd begon: “Verder kan ik mijn team weinig verwijten. Wij hebben gestreden maar het zat ons niet mee.”

Aankomende zaterdag komt PSV in ons mooie Almelo op bezoek, de wedstrijd begint om 20.45 uur. Zoals gezegd, ik was mee naar ’t onmeunig koude Fryslân, ruim 200 foto’s zijn te vinden bij lees verder. Veel plezier !

Over Suus

Fotografe en manager van HNDB.nl. Regelt als dame de zaken waar de heren te laks voor zijn. Altijd en overal ter plaatse met camera. Komt u haar tegen? Lachen en zwaaien!

0 reacties op “Heerenveen-Heracles (0-1)”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties