Het nieuwe stadhuis is een feit

We hebben verloren. Met 20 stemmen voor en 14 tegen hebben de burgers van Almelo een hele belangrijke slag verloren. Het nieuwe stadhuis komt er gewoon. Gisteravond hebben we een bezoekje gebracht aan de raadsvergadering. Vanaf de publieke tribune volgden we dit belangrijke moment. Naar nu blijkt niet meer dan een doldwaze poppenkast. Na enig uitleg over het voorstel mochten diverse raadsleden het woord nemen. De miljoenen van het Fortezza debacle, verkeerd verstrekte informatie, cijfers die niet te controleren zijn, uitgangspunten die niet gelijk waren, een gebrek aan vertrouwen in de verstrekte informatie, een reeds ondertekende intentieverklaring waar niemand wat van wist, incidentele geldpotjes waar niemand iets van snapte, fouten in een financieel rapport, een Arbo rapport waar wel naar verwezen wordt maar niet bestaat en zo ging het maar door. Als laatste mocht wethouder Andela zijn zegje doen. En met elk antwoord dat hij gaf lulde hij zichzelf verder de bagger in. Er werd geen een vraag fatsoenlijk beantwoord. Sterker nog, zijn slotpleidooi riep alleen nog maar meer vragen op.

De enige tegenstemmer van de VVD fractie Israa Abdullatif verwoordde het mooi: de bouw van het nieuwe stadhuis is op dit moment financieel gezien onverantwoord, het besluit daarover is onvoldoende en niet overtuigend onderbouwd en op deze oneigenlijke manier wordt er een oplossing gezocht voor het Fortezza-tekort. Het mocht helaas niet baten. De Almeloërs krijgen een nieuw stadhuis. En de wethouders en bepaalde raadsleden hebben zich op deze manier in de toekomst verzekerd van dik betaalde commissariaten bij een paar bouwondernemingen. Iedereen blij toch?

Over Jelle

Hofleverancier van de items op HNDB. Anoniem en geïnfiltreerd in de Almelose samenleving. Wie het is? Niemand weet het en dat blijft ook zo.

3 reacties op “Het nieuwe stadhuis is een feit”

 1. McAber schreef:

  PvdA
  CDA
  VVD
  Leefbaar Almelo
  Turkse splinterpartij

  Wie tegen het nieuwe stadhuis is weet wat hij/zij NIET moet stemmen bij de komende Gemeenteraadsverkiezingen.

  Wij zullen het nooit vergeten.

 2. Sela schreef:

  Wat denkt de gemiddelde burger in Almelo over een nieuw stadhuis? Nemen ze hun job pas serieus als ze in een nieuw miljoenen pand zitten? Klinkt een beetje als een verwend kind die zit te stampvoeten in de supermarkt omdat het alleen lief kan zijn als het een reep chocolade mag kopen…..Almelo, stad van armoede en een mega luxe stadhuis. Hoe groot wil je het contrast hebben?

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties