VVD-raadslid krijgt krijgt muilpeer, maakt stampij en trekt keutel in

Wat een stampij afgelopen weekend nadat VVD-raadslid Bert Heite bij de Deka Markt aan het Van Goghplein een muilpeer ontving van een medelander. Bert ging de roltrap op, de kroost van de medelander tegen het verkeer in eraf. Gevolg: Bert weert zich als rugpatiënt af om niet te vallen hetgeen voor wat rumoer zorgt. Vadertje uit den vreemde pikt dat niet en timmert raadslid op zijn gezicht. Bert uit meteen zijn woede over het gebeuren via Twitter. Tevens laat hij weten dat de veldwachters zich weinig behulpzaam tonen en meneer maar na het weekend aangifte moet komen doen. Nog meer schande aangezien men nog niet de moeite wil nemen om een aangifte in het weekend op te nemen en bereid raadsvragen voor.. Artikelen op nieuwssites en iedereen buitelt over elkaar heen om schande te spreken van deze geweldadige actie tegen een democratisch gekozen lid van de gemeenteraad. Ondertussen vraagt de gewone burger zich af waar alle heisa om is aangezien zij de onveiligheid in Almelo al jaren ondergaan zonder dat de politiek zich daar druk om maakt.

Maar goed, dan zul je denken dat in de opvolgende dagen iets gaat ontstaan dat misschien dit debat weer aan zal zwengelen. Helaas, Bert heeft de keutel alweer ingetrokken. Zowel met betrekking tot de muilpeer als met betrekking tot het lamlendige optreden van de veldwachters. Wij nodigden Bert namelijk uit voor onze uitzending van HNDB Radio van morgen alwaar wij wel een meer wilden horen over het gebeuren maar vooral ook over de onveiligheid in Almelo en wat de politiek daar nu eens aan gaat doen. Bert was het namelijk volledig met ons eens dat de heisa, puur omdat het een raadslid betrof, overdreven was. Maar zoals wij al vaker met VVD-raadsleden meemaakten zei het raadslid toe te komen om vervolgens de volgende dag weer af te zeggen. Het lijkt een standaard procedure in de lokale VVD. Bert wil nu helemaal niet meer praten over het voorval en een gesprek met de dader. Over de veldwachters klinkt nu ook enkel stilte. Gelukkig komt wijkagent Buis wel om te vertellen waarom het niet klopt dat je geen aangifte in het weekend kunt doen. Zij vatten wel de koe bij de horens om ook daadwerkelijk te komen uitleggen hoe het zit. Waarvoor hulde. Gaan wij ondertussen nog even ons bindende stemadvies voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 bijwerken. Waar ligt de rode pen ook alweer…

Update: Bert trekt de keutel nu zover in dat hij er aan de andere kant uitkomt. Alle tweets verwijderd waardoor bovenstaande links dus ook niet meer werken. Veel stampij, weinig actie. De vooroordelen zijn weer eens bevestigd…

Over HNDB

Eigenaar en oprichter van HNDB.nl en HNDB Media. Maakt zich minder druk om items schrijven en richt zich meer op nieuwe functies en designdingetjes.

1 reactie op “VVD-raadslid krijgt krijgt muilpeer, maakt stampij en trekt keutel in”

  1. McAber schreef:

    Bert moet niet klagen, is koeltoer bij die gasten.
    Thee drinken onder leiding van die Cete (zal wel als tolk moeten optreden omdat deze voorbeeldburgers zo perfect geïntegreerd zijn)en downplayen.

    AZC Azelo komt leeg: ik weet wel een nieuwe bestemming…

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties