Wie betaald bepaald crepeert…

De gemeente Almelo kan de borst natmaken voor 2013. Door het lenteakkoord dat de Kunduz-coalitie sloot krijgen de gemeenten veul minder geld dan men gedacht had. Zo zal Almelo maar liefst 1.37 miljoen euro minder krijgen uit Den Haag. En dat in een gemeente die amper de broek omhoog kan houden en al druk aan het snijden is in alle uitgaven. En toch gaan we gezellig verder met het ontwikkelen van een knetterduur en geheel overbodig stadhuis. Als het niet je eigen belastingcenten waren zou je er haast om lachen. De gemeente gaat proberen de tegenvaller in de begroting op te lossen. Met andere woorden: men gaat op zoek naar een slachtoffer die het op dient te hoesten.

En dat slachtoffer is dichterbij dan u denkt. Dat bent u namelijk. De hardwerkende huiseigenaar. De gemeente is namelijk ook van plan om de OZB (Onroerendezaakbelasting of melkkoe) te verhogen met 5%. Het idee is namelijk om die laatste mensen die nog wel een baan hebben en de hypotheek kunnen betalen nog het laatste beetje geld dat zo over hebben uit de portemonnee te persen. Dat is natuurlijk altijd beter dan bezuinigen op laten we zeggen een nieuw stadhuis of alle wethouders. Hoe dan ook, de gemeente zal worden teruggefloten door het Rijk. Die hebben namelijk vastgesteld dat de maximale verhoging 3% betreft. Als Almelo de verhoging van 5% toch doorzet dan loopt het risico een boete te ontvangen uit Den Haag. Hoort u de knieën in het stadhuis al knikken? Nee, wij ook niet. Alle boetes worden toch simpel weer in de begroting verwerkt door nog meer belastingen te verhogen. Hoe het ook zal worden bepaald, u bent en blijft degene die betaald.

Over HNDB

Eigenaar en oprichter van HNDB.nl en HNDB Media. Maakt zich minder druk om items schrijven en richt zich meer op nieuwe functies en designdingetjes.

1 reactie op “Wie betaald bepaald crepeert…”

  1. beewee72 schreef:

    Maar ’t was wel lekker weer vandaag…..
    Misschien kunnen ze daar belasting op heffen!?

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties