Eerste fietsbrug Lateraalkanaal op zijn plek gehesen

Onder toeziend oog van wethouder Gait van Woudenbergh werd vanmorgen de eerste van de twee fietsbruggen over het Lateraalkanaal geplaatst. Vandaag was de locatie bij het Vredeveld aan de beurt. De brug in de wijk Markgraven zal donderdag worden geplaatst. Gisteren werden de voorbereidingen al getroffen voor de aankomst van de brug. Rijplaten werden geplaatst en er verscheen een joekel van een hijskraan. Vanmorgen was het dan eindelijk zover en werd de vannacht overgebrachte brug daadwerkelijk op zijn plek gehesen. Half september zal de brug in gebruik worden genomen. Tot die tijd moeten nog de nodige randzaken worden aangebracht zoals hekwerk om het hondenuitlaatgebied af te sluiten en reling om te voorkomen dat onfortuinlijke fietsers in het water belanden.

Bij lees verder zijn foto’s te vinden van gisteravond en vanmorgen toen de brug daadwerkelijk werd geplaatst.

Foto’s voorbereiding

Foto’s plaatsen brug

Over HNDB

Eigenaar en oprichter van HNDB.nl en HNDB Media. Maakt zich minder druk om items schrijven en richt zich meer op nieuwe functies en designdingetjes.

2 reacties op “Eerste fietsbrug Lateraalkanaal op zijn plek gehesen”

  1. beewee72 schreef:

    Zo te zien aan de strepen op het wegdek een fiets/auto brug.
    Of verwachten ze heel veel fietsers heen,
    en maar een paar terug…..? 😉

  2. Baseballer schreef:

    @ beewee72,ha ha de linker kant is voor de fietser`s en de rechterkant voor de voetgangers (honden bezitters),want voor die paar huizen die in de nieuwe wijk zijn gebouwd heeft de gemeente Almelo wel veel voor over…

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties