Discovery megaworks: building bridges – update 25 juli

Zo, daar zijn we weer met een aflevering van het programma waarin u getuige bent hoe de gemeente er met zijn partners 5 maanden over doet om 2 lullige fietsbruggen op te leveren. Een maand na de vorige update is er nu wel sprake van enige vooruitgang. De fundering ligt uit te harden en de decoratieve stenen est arrive. In de buurt rondom de brug in de wijk Schelfhorst gaat inmiddels het verhaal dat de bouwers een misser van formaat hebben gemaakt. De brug zou te smal zijn waardoor er geen ambulances overheen zouden kunnen. Iets dat toch vooraf wel de bedoeling was. Wij namen poolshoogte en kwamen tot de conclusie dat de fundering in ieder geval breed genoeg is voor een ambulance. Of dat bij de uiteindelijke brug ook het geval is blijft afwachten.

Wat nu wel zeker is is het feit dat er ergens in de planning iets heel erg fout is gegaan. Zoals eerder gemeld was men de eerste weken alleen maar druk met het storten van zand aan de overzijde. Daar werd een soort schiereiland gemaakt waar de fundering op moest komen. Iemand is de bruggenbouwers vergeten te melden dat het Lateraalkanaal onlangs is verbreed. Nu is ook aan die zijde een extra fundering in het water gemaakt waardoor zeker is dat er is geblunderd. Het was namelijk helemaal niet de bedoeling dat er peilers in het water zouden komen. We blijven de vorderingen weer in de gaten houden. De foto’s zijn te vinden bij lees verder met ditmaal cameo’s van onze vrienden Bing, Luna en Jetta.

Over HNDB

Eigenaar en oprichter van HNDB.nl en HNDB Media. Maakt zich minder druk om items schrijven en richt zich meer op nieuwe functies en designdingetjes.

1 reactie op “Discovery megaworks: building bridges – update 25 juli”

 1. discappy schreef:

  Nou, Discovery Megaworks komt tot een climax.

  ===
  Bericht Gemeente Almelo:
  De fietsbrug over het Lateraalkanaal tussen de Leeghwaterlaan en het Vredeveld wordt dinsdag 14 augustus tussen 8 en 9 uur ’s ochtends op zijn plaats gehesen. De brug heeft een lengte van 32 meter, is 4,65 meter breed en weegt 53 ton. In de nacht van maandag op dinsdag wordt het gevaarte van Vriezenveen naar Almelo vervoerd. De tweede fietsbrug over het Lateraalkanaal, tussen de Goudriaanlaan en het Holtrichter, wordt donderdagmorgen geplaatst. Afgelopen weken vonden de voorbereidende werkzaamheden plaats.

  Naar verwachting kunnen beide bruggen medio september in gebruik worden genomen. De bruggen zorgen voor een betere fietsverbinding met de stad voor de bewoners Almelo NoordOost, Markgraven, Mariaparochie en Harbrinkhoek, en vormen een belangrijke ontsluitingsweg voor schoolgaande kinderen. De brug bij de Leeghwaterlaan is ook geschikt als calamiteitenroute voor ambulances en brandweer.
  ===

  We verwachten hier natuurlijk wel verslag in beeld.

  Gr. Albert

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties