BOA’s houden man hardhandig aan op station Almelo

Wij werden via onze mailbox getipt op bovenstaande YouTube fragment. U ziet hier twee BOA’s die hardhandig een licht beschonken man aanhouden op het centraal station van Almelo. Een kleine bloemlezing van wat vooraf ging aan hetgeen hierboven in de video is te zien: “Blijkbaar wilde of kon de man niet opstaan. Wat wil je als je net 200 kilo in je rug hebt gehad. Toen hij op het bankje was gegooid zei meneer blijkbaar iets kwetsends waar de kale BOA niet van gediend was. Gevolg één rechtse voltreffer vol in zijn gezicht. De verdachte zat met een bebloede mond op het bankje (terecht) te tieren. Zijn voortand lag 2 meter voor hem op de grond. Ik kon hem zijn onmacht en woede wel voorstellen. De verdachte had geen wapens bij zich en was ABSOLUUT geen gevaar voor de twee BOA medewerkers. En in zijn mogelijk dronken toestand had de man ook weinig kunnen uithalen. Vanaf dit moment vond ik het geweld te extreem worden en pakte mijn camera. Heb ongeveer 1:30 minuut kunnen filmen. Excuses voor het trillen van de camera in het begin (woede / wind).”

Bijzonder verhaal en schandalig als het waar is. Helaas is op de video niet te zien wat er vooraf gebeurde en is het vermeende BOA-geweld niet gefilmd. Dus rest ons de vraag: wie heeft deze aanhouding ook gezien en kan ons meer vertellen over wat er aan vooraf ging? Hebben we hier te maken met een lastig man of met 2 BOA’s met Badr Hari trekjes? Informatie kunt u mailen naar info@hndb.nl of plaats het in de comments van dit bericht.

Update: helaas is de video door de gebruiker verwijdert.

Over HNDB

Eigenaar en oprichter van HNDB.nl en HNDB Media. Maakt zich minder druk om items schrijven en richt zich meer op nieuwe functies en designdingetjes.

5 reacties op “BOA’s houden man hardhandig aan op station Almelo”

 1. JoeNNes schreef:

  Tja dat krijg je met dit soort sjappies he. Ze denken dat ze heel zat zijn en alles mogen. En ze mogen hun geweldsinstructie nog wel eens goed nalezen want je pakt never en nooit al je handboeien zonder dat de verdachte onder controle is.

  Ach ja ze zullen er zel met een waarschuwing vanaf komen zo werkt dat tegenwoordig bi justitie en ge,eente:……

  Wat overigens niet wil zeggen dat ze die dronken Harry maar moeten laten zitten want ook dat is overlast alleen zijn er zoveel andere mogelijkheden om dit op te lossen. Nee ze halen een Badr Hari uit sterk staaltje onkunde…..

 2. Furr schreef:

  Dat zijn dan onze “dienders” hahaha die kneusjes zijn nooit verder gekomen van LBO of VMBO en dat moet onze leefbaarheid aanpakken.

  Vakken als communicatie hebben zij nog nooit gehad. Mee te praten valt er niet mee…

  NSB-ers en niks anders!

 3. Roosje schreef:

  Ik word hier zo moe van he, Het is nooit goed.

  Of ze doen niks, of ze treden te hard op.
  En dan bepalen aan de hand van niets zeggende filmpjes.

  Dat HNDB niks te melden is tot daar aan toe, maar de ruimte maar opvullen met deze lose troep?

  • JoeNNes schreef:

   Jij kunt hier wel moe van worden Roosje maar juist voor deze mensen die professional heten te zijn heeft justitie de geweldinstructie ontwikkeld. Daar staan ondermeer de termen, subsidariteit en proportionaliteit in. Dit zal je waarschijnlijk niks zeggen omdat je zonder je erin verdiept te hebben zomaar wat roept. Zoek het maar eens op en bekijk het filmpje nog eens en leg de maatstaven die in de instructie staan eens naast het filmpje. Let hierbij ook vooral op de te vroeg getrokken handboeien.

   Eens kijken of je daar ook moe van wordt. En dan ook nog een goedkope trap naar HNDB ohoh kijk dan niet als je het er zo slecht mee hebt.

 4. Furr schreef:

  Goed gezegd Joennes. Vooral professionaliteit, kunnen onze “cops” nog veel van leren. Vaker naar De Politie Op Je Hielen kijken.

  Kijk eens hoe onze buren zo professioneel en netjes de grootste criminelen oppakken. Echt, die beheersen communicatie echt perfect.

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties