Gemeente eist 37.500 euro van Ahmet Okci

Hoewel de schade van de gijzeling geschat worden op 250.000 euro eist de gemeente slechts 37.500 euro van Ahmet Okci die in 2008 wethouder Bert Kuiper en vier ambtenaren gijzelde. De gemeente houdt er rekening mee dat Okci over weinig liquide middelen beschikt en wil enkel een vergoeding voor de inbreuk op de persoonlijke integriteit en veiligheid van medewerkers en bestuurders. De gemeente komt nu pas met de eis omdat de celstraf van 11 jaar afgelopen januari definitief is geworden toen de hoge raad het beroep in cassatie verwierp. Veel van de daadwerkelijk geleden schade zit hem in het gegevens dat veel medewerkers en wethouders door de gijzeling niet inzetbaar waren waardoor veel productieverlies is opgetreden. Al lijkt het ons in het geval van sommige wethouders van toen eerder een besparing dan een kostenpost als ze niet werkten. Wie weet hoeveel megalomane ideeën er in dit tijd hadden kunnen ontstaan…

Over HNDB

Eigenaar en oprichter van HNDB.nl en HNDB Media. Maakt zich minder druk om items schrijven en richt zich meer op nieuwe functies en designdingetjes.

3 reacties op “Gemeente eist 37.500 euro van Ahmet Okci”

  1. Guppie schreef:

    Hoewel de schade van het wanbeleid geschat worden op tientallen miljoenen euro’s eisen de burgers van Almelo 1 miljoen p.p. van de (oud) wethouders. De burgers houden er rekening mee dat bijvoorbeeld de heren Kuipers en Sjoers over niet meer liquide middelen beschikken en wil derhalve deze personen enkel terugbrengen tot bijstandsniveau. Een vergoeding voor inbreuk op de persoonlijke integriteit en veiligheid van alle burgers zien we vanaf. De burgers komen nu met de eis omdat nu pas de volle omvang van het wanbeleid boven tafel komt. Veel van de daadwerkelijk geleden schade zit hem in het gegeven dat veel burgers door dit wanbeleid nu ook nog eens de tekorten kunnen ophoesten. Wie weet hoe mooi onze stad had kunnen zijn zonder vriendjespolitiek…..

  2. Baseballer schreef:

    @ Guppie,sterk staalje zo is het en niet anders …

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties