Duo Johan en Gait over Galloway koeien

Net wanneer je dacht dat de meest domme opmerkingen wel gemaakt waren vanuit het stadhuis weet het komische wethouders-duo Johan en Gait je weer te verbazen. Afgelopen weekend spraken de twee zich uit over de bezuiniging met betrekking tot de Galloway koeien die al grazen een strook langs het Lateraalkanaal op orde houden. Het gebied is een uitlaatplek zonder aanlijnverplichting voor honden en dus zeer in trek bij liefhebbers van de viervoeters. De voordelen: de leasekoeien kosten de maatschappij 5.500 euro per jaar. Laat een medewerker regelmatig maaien en je bent meer kwijt. Daarnaast zijn de Galloways niet vatbaar voor bacteriën in hondenpoep en trekken ze zich niets aan van voorbij wandelende mensen en honden.

Maar de wethouders zien dat anders. Iedere euro is er 1 en daarom moeten de Galloways plaatsmaken voor gewone koeien of zelfs schapen die gratis komen grazen. Daarmee is vrij wandelen voor honden en hun baasjes dus uitgesloten aangezien deze dieren ziek kunnen worden van hondenpoep. Bijkomend voordeel is dat wij regelmatig in het gebied komen met onze enthousiaste Beagle die er nu al naar uitkijkt om achter de schapen aan te jagen. Dat betekent regelmatig gratis döner voor de hele buurt. Gait van W. komt nog wel met een oplossing om de Galloways te behouden: als alle 500 handteking-zetters een tientje lappen kunnen de beesten weer een jaar grazen. Wij hebben een beter voorstel: als jullie het nu eens met een wethouder minder hadden gedaan konden we heel veel meer bezuinigen EN de Galloways laten staan. Wethouder Johan maakte het zo niet nog bonter door te stellen dat we snel moeten stoppen met die onzin. Nogmaals hebben wij een beter voorstel: stop met dat onzinnige stadhuis. Van die poet kun je half Europa door Galloways laten begrazen…

Update: Hoera! De Galloways kunnen blijven grazen. De complete gemeenteraad heeft ingestemd met een amendement om de beesten te behouden.

Over HNDB

Eigenaar en oprichter van HNDB.nl en HNDB Media. Maakt zich minder druk om items schrijven en richt zich meer op nieuwe functies en designdingetjes.

1 reactie op “Duo Johan en Gait over Galloway koeien”

  1. Snelweg schreef:

    Wat een geneuzel maar weer.
    Vraag een eigen bijdrage aan al die ambtenaren van 10% voor al die mislukte diebiele onzinnige iedeen die ze bedacht hebben op ons mooie stadhuis en je kunt er een hele kudde laten grazen.
    O ja en schapen worden niet ziek van hondenpoep en honden vinden schapenstront heerlijk. Even gechekt bij mijn eigen viervoeters en die gaan toch wel voor de optie schapen. Maar ja. Zal ook wel niet wat worden.

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties