Motie tegen circus met dieren aangenomen

Kijk aan, het gezonde verstand bestaat nog in de Almelose gemeenteraad. Gisteren werd namelijk een motie aangenomen waarin de gemeente de voorkeur uitspreekt om voortaan circussen zonder wilde dieren naar Almelo te halen. Met andere woorden: voortaan geen dieren meer in het circus in Almelo. En daar zijn wij het als dierenliefhebbers compleet mee eens. Wees nu eerlijk, het is toch eigenlijk niet normaal dat een aap rondjes fietst of een tijger op commando op een stoel gaat zitten. Daarnaast is het toch geen doen om een olifant in een vrachtwagen te proppen. Zie ook het succes van evenementen als Cirque du Soleil in de rest van de wereld waarbij de mens zijn kunsten vertoond en dieren niet langer onderdeel uitmaken van de act. Goed om te zien dat Almelo, in navolging van Amsterdam, Den Haag, Heemskerk en Groningen niet langer meewerkt aan deze vorm van dierenmishandeling.

Over HNDB

Eigenaar en oprichter van HNDB.nl en HNDB Media. Maakt zich minder druk om items schrijven en richt zich meer op nieuwe functies en designdingetjes.

6 reacties op “Motie tegen circus met dieren aangenomen”

 1. McAber schreef:

  Tjonge jonge, wat een Marianne Thieme standpunt van de Baas.
  Ook gelijk alle dierentuinen sluiten, verbod op sportvissen en postduivenhouden?

  Er zijn wel belangrijkere dingen waar de Gemeenteraad zich bezig moet houden. Dat doen ze niet (Ratten uit de Raad) en verdoen hun tijd aan deze symboolpolitiek.

 2. Furr schreef:

  Tjah dan gaan we toch na Enschede….?

 3. haan schreef:

  man man een circus zonder dieren is geen circus om nou alleen maar na zo,n irritante rot clown te kijken en en waus in een paar touwtjes is ook niks !
  volgens mij komen de dieren niks te kort als ik dat zo zag onlangs .

 4. Samarinde schreef:

  Mensen zijn zelf vaak al een attractie op zich (mezelf niet uitgesloten).
  Wilde natuur hebben we niet in nederland. Dus het evenaren van een ‘natuurlijke’ leefomgeving kan nooit optimaal. Maar tijgers door een hoepel en olifanten balanceren op krukjes en tafels staat voor mij lijnrecht tegenover gezond verstand. Ik kan me niet voorstellen dat je kan genieten van een show met dieren die gedwongen worden tot allerlei achterlijke kunstjes.

  Niet voor niets komt toch af en toe naar boven hoe ongelukkig die beesten zich voelen als er iemand gewond raakt of zelfs overlijdt door het ‘trainen’ van wilde dieren.

  En nee dierentuinen sluiten is weer een andere discussie. Er zijn er genoeg met krappe en saaie verblijven, maar ook genoeg waar wel aandacht en energie wordt gestoken in het welzijn en geluk van een dier.

  Ik zap ondertussen naar man bijt hond.

 5. Sloeket schreef:

  Naar een Dierentuin zonder wilde dieren is als vissen zonder aas of als een fietsen zonder trappers…

  Nee, die irritante clown van Haan ben ik wel benieuwd naar, maar ja die lopen ook in een circus mét wilde dieren…..

 6. Michel schreef:

  Alle dieren de tent uit!

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties