Zwervers laten zich de stad niet uitwerken

FAIL. De hangplek voor zwervers aan de Bellavistastraat is geen succes. De lokale clochards laten zich het centrum niet uitzetten. De veldwachters hebben al de nodige prenten uitgedeeld wegens zuipen rondom de stadsvijver maar dat maakt weinig indruk. Die 70 euro kan namelijk ook omgezet worden in een paar dagen hechtenis en dat heeft ook zo zijn voordelen. Een broodje, wat te drinken en een warme maaltijd worden geregeld. En, ook niet geheel onbelangrijk, het is er lekker warm. En dat is gezien het jaargetijde helemaal geen overbodige luxe. Dikke middelvinger richting de veldwachters dus. En die hangplek mogen ze als veldwachterskantoor gebruiken. De clochards blijven lekker bij de vijver.

Tja, en daar zit, behalve de zwervers zelf, niemand op te wachten. Wat nu? De veldwachters willen de mogelijkheid om een gebiedsverbod op te leggen. Maar als men toch via de politiek gaat proberen om nieuwe maatregelen te krijgen hebben wij nog wel een voorstel. Het bedrag van de boete aftrekken van de uitkering. Minder uitkering is minder bier kopen is minder overlast. Een kind kan de was doen. Waar moeten we ons aanmelden om wethouder te worden?

Over HNDB

Eigenaar en oprichter van HNDB.nl en HNDB Media. Maakt zich minder druk om items schrijven en richt zich meer op nieuwe functies en designdingetjes.

35 reacties op “Zwervers laten zich de stad niet uitwerken”

 1. huupiehupvakp schreef:

  Gewoon een euro pakker onder het bankje zetten….. Schultenbrau kan ook! 6-pck kennen ze niet bij de Aaaaaldi, dus worden het traytjes, 6×4? da’s toch een deodorant? kunnen ze ook wel gebruiken.

 2. Zatox schreef:

  “Minder uitkering is minder bier kopen is minder overlast. Een kind kan de was doen. Waar moeten we ons aanmelden om wethouder te worden?”

  Nou liever niet, deze mensen zijn alcoholisten,en zullen er dus alles aan doen om drank te krijgen. Jullie conclusie brengt meer criminaliteit….. Een kind kon de was doen?

 3. Lettie schreef:

  @ Zatox,

  Als ze aan het eind van de maand de boetes van de uitkering afhalen hebben wij in ieder geval dit geld binnen en ze gaan niet een paar dagen zitten om zo van de boete af te komen.
  Ooit gehoord wat een gedetineerde de samenleving per dag kost ?

  Een kind kan de was doen….

  • Guppie schreef:

   ooit gehoord wat bejaarden de samenleving kosten? of gehandicapten of blinden of recreatieve sporters of voetbalvandalen?

   Onze samenleving moet beschaafd genoeg zijn om dit soort gevallen te helpen. De ene zal niet zoveel hulp nodig hebben de ander daarentegen wel veel. Probleem is dat we nog steeds niet daadkrachtig reageren in de zorg (trouwens waar wel?). Teveel pappen en nathouden met dank aan 30 jaar foute politiek.

 4. Zatox schreef:

  @lettie

  Los daarvan zal het nog geen oplossing zijn. Ja die is er wel, maar die is iets te luguber. xD

 5. Lettie schreef:

  @ Zatox,

  Inderdaad nog niet dé oplossing maar toch bespaart mijn idee ‘ons’ wel een heleboel geld.

  Mochten ze uit geldgebrek de criminele oostblokkers gaan nadoen is er inderdaad een nieuw probleem.

  Maar de meeste van die zwervers zijn volgens mij nog te onnozel om een onafgesloten fiets te stelen 😀

 6. McAber schreef:

  Als we ze nou vertellen, dat er op de bodem in het water naast Restaurant Kreta heel veel kratten bier staan: lekker koud en gratis……

  Het is maar een ideetje.
  Wie weet geloven ze het.

 7. McAber schreef:

  Of we brengen ze onder in het binnenkort leegstaande belastingkantoor, want het fantastische idee om daar ons eigen ambtenarencorps te vestigen zal door de bestuurswaanzin in Almelo nooit opgevolgd worden.

  Leuker kunnnen we het niet maken, wel makkelijker…….

  PS Ik las dat de Andela “voor weinig” wat blauwe containers op de kop heeft weten te tikken.
  Ook een ideetje? Dust to dust ….

  • De Makke schreef:

   weer geld over de balk blauwe bakken bij de deur wordt er niet goed van .We lopen straks €200,- mis in de maand als buurt vereniging.al jaren wordt het goed geregeld maar nee Andelaar wil ook graag een graantje mee pikken.straks nog een gele bak voor plastic,de chemokar zie je ook al niet meer dus de rooie bak staat in de schuur voor……………

   • McAber schreef:

    @Makke

    Vertel me waar je inzamelbak van de buurtvereniging staat. Ik rijd er graag voor om, om mijn oud papier een nuttiger bestemming te geven dan die (K)Andela(ar)….
    Dan laat ik één krantje over in de blauwe bak, zodat de Gemeente ‘m toch gaat legen…

    Wie het laatst lacht….

 8. Zatox schreef:

  Ik zal ze een ticket aanbieden naar het land “Oneindeging van de drank” genaamd “alcoholius”, maar ja, voordat ze dat geloven moet je eerst met 15 flessen vodka over de brug komen ( p.p )

 9. Felix Peperplant schreef:

  De mate van beschaving van een maatschappij is af te lezen aan hoe men omgaat met de zwakkeren.
  Laat die mensen met rust en gun ze hun biertje. Ja, die mensen kosten Almelo een paar centen, maar dat is peanuts vergeleken bij de megalomane stadskantoorplannen, om maar een zijstraat te noemen.

  • Lettie schreef:

   Het zijn geen zwakkeren!
   Het zijn uitkeringtrekkende overlastverzorgende zuipschuiten die op geen enkele manier een bijdrage aan de maatschappij willen en zullen leveren.
   Het is misselijkmakend dat wij als belastingbetaler een bijdrage moeten leveren aan het levensonderhoud (lees:drankprobleem) van deze uitvreters!
   En ja….bij de gemeentebestuur van Almelo is ook genoeg verkeerd, maar je moet geen appels met de bekende peren vergelijken.

   De echte zwakkeren in de samenleving zijn de hardwerkende en belastingbetalende burgers die iedere dag weer zwaarder moeten trappen omdat er weer meer van dit soort uitvreters op hun bagagedrager zitten.

   • Guppie schreef:

    Grappig……zelfs je ideeen passen bij het zwart-wit van heracles.

   • JoeNNes schreef:

    @ Guppie,

    Zinloze en onnodige reactie. Je haalt daarbij ook nog eens de naam Heracles door het slijk met je vergelijking!!!

    Als je het niet eens bent met de mening van Lettie kom dan met argumenten waarom en hoe. Niet met deze zwakzinnige reactie van nu.

 10. Spiekerjozef schreef:

  @Guppie

  De meeste bejaarden hebben wel Nederland na de oorlog helpen opbouwen, m.a.w. er wel altijd zelf voor gewerkt. Dat kun je van deze profiteurs niet zeggen en kom me niet aan met verhalen dat ze het in het verleden zo moeilijk hebben gehad.

  • Guppie schreef:

   Inderdaad een groot gedeelte wel maar ook een groot gedeelte niet (vrouwlief bleef thuis weetjewel?). Ook van de zwervers zijn een gedeelte gewoon klaplopers een ander gedeelte weer niet. Ik vind dat in een land als nederland men hulp behoort te krijgen. Mensen moeten een tweede kans krijgen, misschien een derde. Is het daarna wederom door eigen schuld een zooitje moet je ze hard aanpakken. Nu gebeurt er niets, men laat ze aan hun lot over en dan krijg je dit soort geouwehoer.

 11. Spiekerjozef schreef:

  @Guppie

  Vrouwlief moest voor de kinderen zorgen in die tijd. Toen waren er nog geen voorzieningen als die we nu kennen.

 12. schelfhorst schreef:

  Ze hadden eerst toch ook zo ongelovelijk veel last van hangjongeren op schelf?
  en alles en iedereen op pakken, waarom stellen ze gewoon niet een samenscholingsverbod in voor hun? altijd grote bek over die hangjongeren die volgens iedereen, stelen alles kapot maken en zuipen, dit is 100x zo erg slaat echt nergens op!

 13. koenn schreef:

  och och.. het aloude ‘hangjongeren’ probleem… komt geen zinnig (beschaafd) woord uit…

 14. schelfhorst schreef:

  @koenn

  waar slaat dat nou weer op dan? -__-

 15. Guppie schreef:

  Volgens mij heb ik toch redelijk onderbouwd hoe ik erover denk of niet? Misschien even verder lezen, lukt dat? Verder vind ik zijn reactie tamelijk zwart-wit, dat mag toch? En daarbij maak ik een kwinkslag naar de kleuren van ons cluppie. Misschien moet je je eigen reactie even nader bekijken, totaal inhoudloos en daarbij gebruik je ook nog behoorlijk respectloze woorden als “zwakzinnig”. pfft….

  • Lettie schreef:

   Jij vind dat ik het zwart-wit bekijk (een verwijzing c.q. kwinkslag naar Heracles is geheel overbodig) maar ik vind dat ik het beestje gewoon bij z`n naam noem!
   Ook vind jij dat dit soort mensen een 2e of zelfs 3e kans moeten krijgen in een land zoals Nederland.

   Nou….neem maar van mij aan dat ze een dozijn kansen hebben gekregen van alle geitenwollesokkeninstellingen in Nederland maar dat die allemaal niet benut hebben.

   De tijd van aanpappen en nathouden is geweest en dit soort overlastgevers moeten maar eens begrijpen dat dit niet langer wordt getolereerd door de rest van de maatschappij.

   Heel toevallig ken ik een van zuipschuiten van vroeger en hij is de derde! generatie in rij die van de bijstand leeft !!
   Aan een rekensom voor wat deze familie de belastingbetalers heeft gekost zal ik maar niet eens beginnen…

   Blijf jij lekker naïef denken dat wij dit soort mensen nog maar een paar kansen moeten geven, ik hou liever mijn ogen en oren wijd open en besef dat het de tijd van aanpappen en nathouden allang passé is en dat het nu tijd is om overlastgevers keihard aan te pakken om zodoende voor alles en iedereen deze samenleving een stuk gezelliger te maken.

   • Guppie schreef:

    Mijn god……ik zal even kort wat zinsnedes van mij hieronder neerzetten,
    – na een tweede, MISSCHIEN een derde kans
    – door eigen schuld wederom in de fout HARD aanpakken
    – er gebeurt nu niets, met alle gevolg van dien
    -met dank aan 30 jaar foute politiek reageren we niet daadkrachtig genoeg in de samenleving.
    – ook van de zwervers zijn een gedeelte gewoon klaplopers….

    Hoezo ben ik nu naief? Volgens mij noem ik ook het beestje bij de naam en zeg ik ook dat pappen en nathouden niet werkt. Dat je er toevallig eentje kent wil niet zeggen dat iedere zwerver zo is, en die gedachte heb ik zwart wit genoemd, juist……zoals onze clubkleuren……nou phoe een grapje…..vertel dan maar eens wat je met die derde generatie wil?

  • JoeNNes schreef:

   Quote “Grappig……zelfs je ideeen passen bij het zwart-wit van heracles. ” end quote.

   Dat jij dit een goed onderbouwde reactie noemt tja dan verschillen we toch behoorlijk in mening daarover. Dan kun je wel beginnen over je andere berichtjes waar je wat in vertelt maar daar heb ik het niet over.

   Verder heeft mijn bericht een volledige inhoud en slaat deze inhoud op jouw bovenstaande reactie. Misschien zelf ook wat beter lezen lukt dat denk je????

   Verder heb je het over respectloos. Ik kan er niks aan doen dat jij gelijk aan mensen met een verstandelijk beperking denkt als ik je reactie zwakzinnig vindt. Ik zou zeggen google het woord eens een keer en kijk wat het nog meer betekent en in welke context het op jouw reactie slaat.

   • Guppie schreef:

    … jammer dit, maar laten we het hier maar bij laten.

   • JoeNNes schreef:

    Tja laten we dat maar doen dan.

    Je geeft aan dat het jammer is maar weer zonder enige vorm van onderbouwing of argumentatie waarom je mijn bericht ” jammer ” vindt. Tja daar kan ik idd ook erg weinig mee.

   • Guppie schreef:

    Jammer vind ik het dat je totaal voorbij gaat aan mijn argumenten en/of onderbouwingen. In plaats daarvan val je terug op iets wat als grapje bedoelt is, waarbij je mijn andere berichtjes buiten beschouwing laat. Je reageert niet om mijn vraag (hoe danwel op te lossen?) en komt met iets over “de meerdere betekenissen van zwakzinnigheid”. Discussies op deze manier hebben geen zin. Jammer dus want voor 80% zijn we het met elkaar eens (overlastveroorzakers hard aanpakken, hedendaagse te softe zorgsector etc).

    Dus…wat doen we? Laten we het hierbij? Kom je met jouw oplossing? Zal ik eerst mijn eventuele oplossing geven? Roept u maar

   • JoeNNes schreef:

    Nee het liefst ga ik gewoon door met deze discussie. Je bent iemand die niet terugkrabbelt als hij wat heeft gezegd en staat voor wat hij zegt, ook al ben ik het er lang niet altijd mee eens, en daar hou ik wel van.

    Goed ikzelf heb op deze situatie nog geen enkele reactie gegeven en de reactie die ik heb gegeven had alleen betrekking op jouw bericht.

    Allereerst zwakzinnig. Ik heb het natuurlijk bedoelt in de contact van idioot en niet slaande op een doelgroep verstandelijk beperkte mensen. Ik neem aan dat je dat begrijpt.

    Je zegt dat we het 80% met elkaar eens zijn maar ik heb me over de zwerver situatie niet uitgesproken dus kun je die veronderstelling nog niet gemaakt hebben vind ik. Nu heb ik al je berichtjes gelezen en ik kom toevalligerwijs wel ongeveer op hetzelfde percentage uit.

    Mijn volledige mening:

    – je bent het als maatschappij verplicht je in te zetten voor de zwakken en zieken
    – je moet je hierbij niet blind staren op kansloze gevallen
    – hulp moet efficiënt en gecoördineerd aangeboden worden waarbij geïntegreerde samenwerkende organisaties van groot belang zijn
    – deze organisaties moeten op landelijk niveau worden aangestuurd en niet op gemeentelijk niveau
    – gedwongen opname en psychische onderzoeken
    – gedwongen afkicken
    – integratie in de maatschappij en werkaanbod op niveau
    – onafhankelijke adviseurs moeten de huidige politiek van oplossingen voorzien en de regering draagt zorg voor de uitvoering

    Mensen die niet willen dit laten voelen door uitkering stop te zetten en eventueel gevangenisstraf. Daardoor houd je het probleem enigszins overzichtelijk en beheersbaar.

    Ik heb nog veel meer maar dit is van mijn kant het even voor nu.

   • Guppie schreef:

    Mee eens, persoonlijk voel ik er ook wel iets voor om overlastgevers te isoleren. Gevangenis kan vaak niet en uitkering stop zetten zal meer overlast geven. Een plek aan de gemeente grens met avondklok waar deze personen even opvoedkundige bijles krijgen. Zo krijgt de buurt rust en heb je mooie toezichtsplek. Wel moet je dan met de zorgverleners erboven opzitten.

    Door mijn vrijwilligerswerk weet ik dat er vele schrijnende gevallen zijn waar de betreffende personen min of meer buiten hun schuld in de problemen komen. Sommige problemen zijn zo heftig dat je wel heel sterk moet zijn om daar uit te komen. Sta er soms van te kijken hoe mensen of zelf gezinnen het zolang zonder hulp hebben gered. Als proffessioneel hulpverlener moet je volgens mij redelijk snel kunnen inschatten tot welke categorie personen behoren. Zijn het notaire klaplopers dan ook keihard de zweep erover. Helaas gaat dit gedrag van generatie op generatie door en op dat te doorbreken zal heel lastig zijn maar volgens mij wel mogelijk. De zorg zal alleen wel drastisch veranderd moeten worden….en daar hebben we het volgende probleem. De grootverdienende zorgdirecteuren en managers laten dit niet toe. De politiek wordt ook lastig omdat er door de zorgverzekerars sterk gelobbyt en gefund wordt. Politieke partijen zijn dus afhankelijk van funding en zullen dus nooit hun geldschieters in de haren strijken.

 16. Baseballer schreef:

  @ Lettie het enige juiste antwoord top man duidelijkheid alom That`s the way to do

 17. Eddy schreef:

  @JoeNNes en Lettie. 100% AMEN!!!

  Het overgrootte deel van Nederland van 2011 draagt allang gelukkig niet meer het alternatieve linkse geitenwollensokken- gelduitgevende- verslindende-pappen en nathoudende- gedoogcultuurtje meer met zich mee. We hebben er lang op moeten wachten, maar in deze ben ik bang (toekomstige) tijd van jarenlange recessie, doet HOPELIJK nu het nog steeds “links” denkende deel van ons landje hopelijk snel inzien dat de “belastinggelden” er zal zijn voor diegene die het ook ECHT verdienen en nodig zijn, omdat ze het anders niet meer redden, maar die deze gelden ook zelf hebben ingebracht. Hierbij vooral denkend aan de bejaarden, alleenstaanden met kids, MAAR ook eens de gescheiden vaders een keertje helpen, die alimentatie moeten betalen voor kids en ex, die vaak ZELF een einde aan de relatie hebben gemaakt. Een categorie die bijna allemaal werken en maar net hun koppie boven water kunnen houden en ALTIJD hun belastinggelden netjes hebben afgedragen!

  Verhuftering vindt niet plaats door diegenen die nu opstaan en zeggen GENOEG is GENOEG, maar dat doen diegenen die nog denken op kosten van ons allen, een leventje te kunnen leiden waar alles vanzelf (lees: a-sociale diensten)gaat en ze er geen flikker voor hoeven te doen, anders dan hun handje ophouden!! Rechts is zeker ook niet alles, maar ik ben blij met deze ommekeer!! Zou ook tijd worden!

 18. HNDB schreef:

  Wij gaan ons beperken tot het plaatsen van slechts 3 items per week wanneer het iedere keer een dergelijke inhoudelijke en interessante discussie oplevert. Hulde!

 19. JoeNNes schreef:

  @ HNDB

  We doen allemaal ons best om de HNDN site zo interessant mogelijk te houden!!! 🙂

 20. Lettie schreef:

  @ Guppie 08-10-2011 | 16:18 om 16:18
  Sorry je reactie niet helemaal goed gelezen.
  Mijn excuus.

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties