Burgemeester Hermans verbiedt MMA toernooi

Liefhebbers van vechtsport zijn met stomheid geslagen na het besluit van burgemeester Hermans om het MMA (Mixed Martial Arts) toernooi, dat op 22 oktober in het IISPA zou worden gehouden, te verbieden. Volgens Sjon trekt een dergelijk evenement een verkeerd publiek aan en is ze bang dat men niet alleen binnen de kooi aan het knokken slaat. Belachelijk natuurlijk. Wij zijn enkele keren te gast geweest bij het kickboksgala van dezelfde organisatie en hebben ons uitstekend vermaakt en nooit een incident opgemerkt. Maar door incidenten in de randstad bij dergelijke gala’s loopt onze ‘moeder van de stad’ het zweet blank over de rug met als gevolg dat ze het evenement heeft verboden. Let wel: ze komt 11 dagen voor het evenement met dit bericht. Ongelooflijk. De organisatie heeft inmiddels vast al de nodige kosten gemaakt en zit nu met een evenement dat niet door mag gaan omdat ze in het stadhuis geen flauw benul hebben van wat een dergelijk gala precies inhoudt.

De sport vindt zijn oorsprong in Pankration, een sport die in de Griekse oudheid al werd beoefend. In Amerika is MMA een zeer populaire sport die door miljoenen mensen wordt bekeken. Maar in Almelo doen we geen onderzoek naar zaken die we niet kennen, nee die verbieden we gewoon. Wat de boer niet kent…

Over HNDB

Eigenaar en oprichter van HNDB.nl en HNDB Media. Maakt zich minder druk om items schrijven en richt zich meer op nieuwe functies en designdingetjes.

3 reacties op “Burgemeester Hermans verbiedt MMA toernooi”

 1. McAber schreef:

  Dan ga ik er toch van uit dat de organisatie van Scorpio Gym een meer dan reeële schadevergoeding krijgt van de Gemeente, nu dit niet doorgaat.
  Dit is bij de Gemeente usance, immers hoeveel is er al betaald als schadevergoeding aan architecten en andere luchtfietsers vanwege het afblazen van uiteenlopende megalomane plannen van de Gemeente.

  (je merkt zeker goed dat er allerlei ‘dure’ woorden uit McAber floepen. Komt door wekenlange intensieve Wordfeud-gevechten…)

 2. Lettie schreef:

  @McAber,

  De significante expansie van uw vocabulaire is inderdaad remarquabel.

 3. huupiehupvakp schreef:

  @McAber: ben sinds dit weekend ook aan het digitaal scrabbelen. Blijf meestal steken op woorden als kezen, quad, pax en yen….. We zouden een keer tegen elkaar kunnen spelen zodat ik mijn woordenschat (zou in 2 keer kunnen als je links of bovenin begint) kan vergroten, hahaha vergrootten levert nog meer op.

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties