Beeh! Kinderboerderij in problemen door bezuinigingen

Nieuws uit de natuur: stadsboerderij Beeklust zit in de problemen. De gemeente wil het budget van 55.000 euro terug brengen tot de helft. De huidige exploitant, De Twentse Zorgcentra, geeft aan dat het met dat budget geen doen is en wanneer zij afhaken kan de gemeente gaan zoeken naar een gek die het wel voor dat bedrag weet klaar te spelen. Wat natuurlijk niet gaat lukken en waarna de stadsboerderij haar deuren kan sluiten. Gisteren werd het besluit besproken in de gemeenteraad en de huidige exploitant geeft aan dat men met de helft van het budget de boel niet kan bestieren. De gemeente blijft bij haar standpunt. Voor de helft of helemaal niet. Dikke kans dus dan men kan gaan zoeken naar een andere exploitant die het bijvoorbeeld met andere openingstijden en een kleiner aantal dieren wil overnemen. Zo niet dan gaat de poort dicht en is het uit met de pret. En wat levert dat ons op? Een besparing van 27.500 euro. Een behoorlijk bedrag maar peanuts vergeleken met de poet die de gemeente inmiddels al over de balk heeft gesmeten met Fortezza en het eerste ontwerp voor het stadhuis. Dus laat die kinderboederij nu maar open zodat de kids nog iets kunnen leren over de natuur.

Over HNDB

Eigenaar en oprichter van HNDB.nl en HNDB Media. Maakt zich minder druk om items schrijven en richt zich meer op nieuwe functies en designdingetjes.

9 reacties op “Beeh! Kinderboerderij in problemen door bezuinigingen”

 1. LKA schreef:

  Ach, 1 voordeel, als ze de boel daar opgeruimd hebben zal er zich wel ineens iemand melden die de grond wel wil kopen om een leuke villa neer te zetten.

 2. freek35 schreef:

  nou ja zeg eerst de sportverenigingen en nu de stadboerderij…………dit lijkt helemaal nergens op!!! wat een stel kleuters daar in dat gemeentehuis.

  christa

 3. huupiehupvakp schreef:

  Wat levert een kilo schapenbout/hazenrug/duivenborst/varkenskotteletje/ezelsrookvlees op???? Ik bedoel misschien een mannetje bij het vee en de nakomelingen verkopen voor de slacht levert naast het prettige aanzicht van jongelingen nog een deel van het budget op…..

 4. Lettie schreef:

  55.000 per jaar.
  Dat is zo`n 4600 euro per maand !
  Wat eten die beesten wel niet dan?

 5. daphne schreef:

  En wat gebeurt er met die vele cliënten die er werken van de Twentse zorgcentra? die worden gewoon maar op straat gezet en mogen de hele dag in hun woongroep op een stoel zitten? Ach de gemeente wordt er niet minder van, die denkt alleen aan geld geld geld.

 6. Guppie schreef:

  Ik heb eigenlijk nooit begrepen waarom dat theehuisje er los van staat. Juist dit is prima commercieel te exploiteren waarbij de opbrengst hiervan de kinderboerderij in stand kan houden. Ook zou je het bedrijfsleven gedeeltes kunnen laten adopteren. De varkens door van der laan vleesverwerking bijvoorbeeld. Het park aan de overkant leent zich prima voor een speelbos. De mogelijkheden zijn echt legio. Zo’n twents zorgcentra is prima hoor maar regelt eigenlijk alleen voor zichzelf de zaken. Dierendagmiddag wat om klokslag 4 uur afgelopen is, want men wil om 5 uur achter de aardappels….De gemeente gaat hoe dan ook gelden/subsidies terugdraaien. Dat ze hierbij andere dure uitgaven over het hoofd zien is gewoon een feit geworden. We kunnen wel blijven schreeuwen dat het incompetente asociale zelfverrijkende egoïsten zijn maar door dat bord voor de kop komt dat niet over. Men haalt de schouders op en gaat gewoon haar/zijn eigen gang. De politiek is veranderd van idealen naar eigen belang. Waarbij het eigen belang grotendeels bepaald wordt door achterkamertjes politiek.

  Tsja…hoe dit te doorbreken?

 7. Lettie schreef:

  Oh jaaaa, beste gemeente, als we toch lekker gaan bezuinigen, hoeveel moet het Theaterhotel (u weet wel dat hotelletje van een van de rijkste familie`s van Nederland, de familie van der Valk – kersje in de appelmoes?) van de jaarlijkse ZES TON SUBSIDIE!! inleveren ???

  Of gaan we nog duidelijker maken dat alles mogelijk is zolang je maar tot de ‘vriendjes’ van het college van B&W behoort??

  Weet je wat gemeente Almelo? schuif die € 27.500 maar richting van de familie Voskamp.
  Dan is de cirkel helemaal rond toch ??

 8. Gurty schreef:

  Jaarverslag van De Twentse Zorgcentra over 2010 laat een winst zien van dik 7 miljoen euro. Jaja, niks geen PGB, gewoon winst op Zorg In Natura!

  Op een omzet van ruim 100 miljoen is dat bijna 7% winst. Menig commercieel bedrijf moet het in deze tijd met minder doen.

  Dusseh De Twentse Zorgcentra, zeur niet, betaal de bezuiniging uit eigen zak. Jullie werken met collectief geld, dat is niet om op te potten, maar om zorg van de verlenen en projecten op te zetten!

  link naar jaarverslag: http://tinyurl.com/3dq8q6l

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties