Vertrekt de Belastingdienst uit Almelo?

Van verschillende (Fred Gerritsen, AlmeloAnders) kanten vernemen we het bericht dat de Belastingdienst van plan is om te vertrekken uit Almelo. Normaal hebben wij er geen moeite mee wanneer de Blauwe Brigade een eind opbokt maar dit is toch een ander verhaal. In het megapand bij het station is al een tijdje de Belastingdienst gehuisvest maar naar nu blijkt wil men de stad verlaten. En dat is kut. Zeker voor de werkgelegenheid in onze stad. Maar bij AlmeloAnders ziet men ook wel een positieve kant. Wanneer het gebouw daadwerkelijk leeg komt te staan is dat een prima mogelijkheid om het nieuwe stadhuis in te vestigen. Voor een paar miljoen aanpassen en je bespaart tientallen miljoenen in vergelijking met nieuwbouw. Maar wedden dat dat niet gaat gebeuren. Almelose bestuurders hebben namelijk de irritante gewoonte iets na te willen laten. Het liefst iets megalomaans. En zo hebben überfails als Fortezza, Waterrijk en het eerste ontwerp voor het stadhuis de gemeenschap al ettelijke miljoenen gekost.

Vooropgesteld, het zou een drama zijn voor alle medewerkers wanneer de Belastingdienst daadwerkelijk gaat verkassen. Het zou daarna een drama voor de gemeenschap zijn als de gemeente deze kans niet bekijkt om het nieuwe stadhuis in te vestigen. Dus oppositiepartijen (ja Rozen, dan bedoelen we jullie ook), verenig je eens. Vorm een blok en stel de situatie eens danig aan de kaak. Aan u de schone taak om deze zaak tot de bodem uit te zoeken. Aan de slag!

Over HNDB

Eigenaar en oprichter van HNDB.nl en HNDB Media. Maakt zich minder druk om items schrijven en richt zich meer op nieuwe functies en designdingetjes.

0 reacties op “Vertrekt de Belastingdienst uit Almelo?”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares