Raadslid Kamphuis voor het hekje

En we kunnen weer een moment van absolute tijdsverspilling in de agenda noteren: maandag 12 september. Dan moet namelijk gemeenteraadslid Gerwin Kamphuis (LKA) voor de rechter verschijnen wegens het beledigen van toenmalig wethouder Anthon Sjoers. Als tijdelijk medewerker van de gemeente plaatste Kamphuis eind 2009 in de nasleep van de gijzeling een reactie op de website van de TC Tubantia. Strekking van het verhaal: “dat een pistool niet nodig was geweest en hij Sjoers gewoon op zijn dikke bakkes had moeten slaan”. Ontzetting en woede volgde onder de ambtenaren die natuurlijk een uitgelezen kans zagen om zich omhoog te slijmen. En dus werd er aangifte gedaan bij de veldwachters. Had Kamphuis dit als burger gedaan had er geen haan naar gekraaid. Hij werd vervolgens verhoord en mocht weer huiswaarts keren. Uiteraard moest het OM er even over nadenken en het is dan ook niet gek dat het schikkingsvoorstel slechts een jaar later binnenkwam. Voor een zaak van dergelijke omvang en landsbelang neem je ruim de tijd. *zucht*

Hoe dan ook, Kamphuis ging niet akkoord met het voorstel om de zaak af te doen met het betalen van 400 euro. Hij is van mening dat het hier een politieke uitspraak betreft aangezien hij op dat moment al bezig was om zich verkiesbaar te stellen als raadslid. Tja en we leven, althans dat denken we, nog steeds in een vrij land met vrijheid van meningsuiting. Maar goed, het OM ziet het nog altijd als bedreiging en dus dient Kamphuis aankomende maandag voor het hekje te verschijnen. En dat terwijl, volgens Kamphuis, Sjoers niets weet van de dagvaarding. “Sterker nog, de ambtenaren hebben aangifte gedaan, de heer Sjoers weet niets van de dagvaarding, het interesseert hem ook niet en is zelfs van mening dat wij elkaar niet hoeven te ontwijken in verband met het gebeurde.” Aldus Kamphuis. We zijn benieuwd naar de uitkomst van deze belastinggeld verspillende schertsvertoning. Dat is onze uitspraak en daar moet u het mee doen…

Over HNDB

Eigenaar en oprichter van HNDB.nl en HNDB Media. Maakt zich minder druk om items schrijven en richt zich meer op nieuwe functies en designdingetjes.

0 reacties op “Raadslid Kamphuis voor het hekje”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties