Gemeente snoert marktlui de mond

Ongekend, wat staat onze stad weer compleet voor paal in de binnenlandse media. Wat is het geval: tijdens de uitzending van Rumoer van afgelopen donderdag bleek dat de gemeente een stiltegebod heeft opgelegd voor de kooplui op de Almelose warenmarkt. De typische marktgeluiden zijn dus tegenwoordig nadrukkelijk verboden! Wie APPELS of PEREN schreeuwt kan een opgefokte ambtenaar aan de groentekraam verwachten. Bewoners van de binnenstad hadden namelijk geklaagd over het lawaai dat de kooplui produceren wanneer ze tijdens de markt hun waren aanprijzen. Tja, moet je niet in de binnenstad gaan wonen maar de gemeente gaf ze nog gelijk ook. Gevolg: het ganse land lacht zich een deuk om de idiote maatregel van onze gemeente. Bedankt heren en dames, we staan weer eens danig voor ‘Jan met de korte achternaam’.

Overigens is men wel van plan om het stiltegebod weer op te heffen. Slager Wethouder Gerrit van Woudenbergh geeft aan dat de maatregel in de toekomst zal worden afgeschaft om het aantal regels te verminderen. Is ook een manier: eerst regels bedenken en daarna weer afschaffen. Zo krijgen we de regeldruk in dit land wel naar beneden.

Over HNDB

Eigenaar en oprichter van HNDB.nl en HNDB Media. Maakt zich minder druk om items schrijven en richt zich meer op nieuwe functies en designdingetjes.

5 reacties op “Gemeente snoert marktlui de mond”

 1. Furr schreef:

  Goh als ik klaag over zoveel stofdoekjes die op 1 hoop staan op de markt te schreeuwen in een voor mij niet duidelijk verstaanbare taal, wordt daar nooit iets aan gedaan.

  Raar land.

 2. McAber schreef:

  Daar gaan we weer:
  eerst iets verbieden wat al decennia wordt toegelaten, boetes uitdelen en dwangsommen heffen, dan alsnog goedkeuren maar toch de boetes innen.

  Zóóó doorzichtig !

  Of woont oud-notabele Knip (met z’n vrouw) nu opeens in de buurt van het Marktplein? Dan snap ik het.

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties