Gemeenteraad geeft Dolle Pret laatste zetje

Adieu, tot ziens en bedankt. Er komt een einde aan kinderspeelparadijs Dolle Pret. Nadat eerder deze week de deurwaarder namens de gemeente beslag had gelegd op de inboedel en bankrekening heeft de Almelose gemeenteraad het bedrijf nu het laatste zetje richting de afgrond gegeven. De raad was namelijk de enige instantie die nog iets aan de situatie had kunnen doen. Maar een meerderheid ziet geen reden om Dolle Pret te hulp te schieten. Ze vinden het allemaal natuurlijk heel spijtig maar eigenaresse Ter Avest heeft zich niet aan de regels gehouden en moet daar nu voor boeten.

Tja, zoals eerder gesteld staat de gemeente in haar recht. Maar neem nu de zaak Riwald: het bedrijf bouwde illegaal enkele uitbreidingen die wegens het economische belang direct werden gelegaliseerd. Prima, zijn we het helemaal mee eens. Maar waarom moest het bij Dolle Pret zo lang duren? Ter Avest overtrad de regels en kreeg daarvoor de dwangsommen opgelegd. Ok, maar de politiek heeft er veel te lang over gedaan om een beslissing te nemen. Daarnaast is het natuurlijk te gek voor woorden dat de feesten waren toegestaan toen Cart Centre nog in het pand zat. Hell, zelfs de gemeente gaf er feesten. In 2002 kwam Dolle Pret in het pand dat in 2003 werd uitgebreid met Partycentrum Aylin. Nog steeds niets aan de hand. Totdat de gemeente in 2006 het bestemmingsplan wijzigt waarna het gezeik begint. Vreemde gang van zaken. Het lijkt inmiddels een vete geworden onder andere tegen de adviseur van Ter Avest, een oud medewerker van de gemeente.

En zo heeft de gemeente gedaan wat de bevolking wil, namelijk legaliseren. Maar wel op een dusdanige manier dat het Dolle Pret de kop heeft gekost. Niemand maakt zich in het stadhuis blijkbaar druk om de medewerkers die op straat komen te staan, de ww-kosten die de maatschappij moet ophoesten en de crediteuren die geen geld meer krijgen. Daarnaast verliest de stad wederom een fraai bedrijf waar een groot deel van de bevolking graag kwam. Triest…

Over HNDB

Eigenaar en oprichter van HNDB.nl en HNDB Media. Maakt zich minder druk om items schrijven en richt zich meer op nieuwe functies en designdingetjes.

11 reacties op “Gemeenteraad geeft Dolle Pret laatste zetje”

 1. Lettie schreef:

  Er zal wel weer een “vriendje” van de gemeente klaar staan om de boel over te nemen !!!
  Ben zeer benieuwd wie of wat er nu in dit pand komt.
  Ik vermoed dat dit zaakje nog harder stinkt dat wij met z`n allen vermoeden!

 2. Furr schreef:

  Er stink wel meer bij de gemeente, echter dit met die dwangsommen is volledig volgens de wet. Oke netjes is het niet, maar wel volgens de wet.
  Bestuursorganen doen toch altijd wat zij zelf willen, ik heb daar geruime ervaring mee.

 3. Furr schreef:

  Cart Centre = Centre Carts 😉 even mierenneuken… 😉

 4. Baseballer schreef:

  HA ha word straks gebruikt als kantine voor DVO`71 zo doen ze dat in Almeloooooooooooo

 5. Guppie schreef:

  Kunnen jullie als media-dingus niet een mooie poster/affiche in elkaar knutselen…anti gemeente danwel he, ik wed dat vele mensen in almelo dat wel achter de ruiten willen hebben.

  • Furr schreef:

   Dat denk ik dus niet. Mensen doen niks. Nederlanders zijn veel te soft, zelfs als de benzine naar 5 euro per liter stijgt komen er niet eens protesten.

   Jah alleen met fluitjes in Den Haag, allemaal van die mongolische linksche mensen die niks te doen hebben. Maar dan voor verhoging van lesgeld of zow.

 6. JoeNNes schreef:

  Tja wat moet je over de gemeente Almelo nog zeggen. Het is tuig stuk voor stuk. Eigen belang voorop en niks anders. Deze gemeente heeft weinig op met de burger.

 7. McAber schreef:

  Dan maar alle kinderen van Dolle Pret uit zetten in de centrale hal van het Gemeentehuis…

  Het is daar toch één grote speeltuin voor zwakzinnigen….

 8. Hans Worst schreef:

  Hallo lezers,
  Als reactie op de titel Gemeenteraad geeft zetje wil ik toch een pittige reactie geven.
  Allereerst hebben diverse fracties in de raad verzocht om het besluit tav. Dolle pret nietig te verklaren. U zou de schuld moeten zoeken bij het college van list en bedrog in Almelo. Met als voorganger Gerritje van Woudenberg die vast en zeker al plannen heeft gemaakt voor zijn dochter om dolle pret over te nemen met als naam. De ene zijn dood is de ander zijn speelpaleis.
  Hij zou daar een mooi slagershuppeltje kunnen doen, denkt u niet?
  En voor John Hermans ( ons burgermoedertje) is het de ideale plek om haar spelletjes vorm te geven. Het is per slot van rekening een speel paradijs.
  Ja mensen het college van Almelo is zijn zakken al weer aan het vullen. Eerder hadden wij het oplichtersteam Sjoers, Kuipers en Herman Geerdink u weet wast nog wel wie hij was. Ja de gemeente secretaris die Almelo naar de verdommenis heeft geholpen.
  Almelo is op weg om weer een prominente plaats te krijgen in het programma Zembla. Ik werk hier in ieder geval graag aan mee. Zo kunnen we misschien Almelo ontdoen van dit oplichters zootje

  Een boze Almeloér

  • McAber schreef:

   @Hans W te A
   Kunnen we dit niet bespoedigen of iets organiseren zodat dit wanbestuur wordt aangeklaagd.
   Een motie van wantrouwen indienen bij dit gehele college.

   Slagershuppeltje? Ik zie wel een varkenskoppie ….

 9. Smitje schreef:

  Echt jammer, en dan niet zo zeer voor feestvierders, of fans van hollandse muziek, maar voor alle KINDEREN!
  Mijn kinderen hebben r altijd met plezier gespeeld, maar ja: Die ouwe ******* hebben natuurlijk al volwassen kinderen, die hoeven geen speelparadijs.

  Sneu ook voor het personeel, heb nog nooit zoveel vriendelijke en harde werkers op één plek gezien

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties