Almelose zwervers krijgen hangplek

Wat de meeste jeugdigen niet lukt, krijgen de lokale zwervers wel voor elkaar: een eigen hangplek. Niet dat ze erop zaten te wachten want men vermaakte zich prima rondom de stadsvijver. Beetje bier zuipen, af en toen eens in de openlucht urineren en zo nu en dan een grote boodschap in de bosjes leggen. Het rijke leven zeg maar. Echter zijn de veldwachters, en het winkelende publiek, iets minder gecharmeerd van de strapatsen van de zwervers. Het is dus de bedoeling om de heren beroepsdrinkers zo spoedig mogelijk uit het gebied te weren. Dit is dankzij de gemeente al mogelijk maar volgens de veldwachters moet er een alternatief zijn. En niet die bestaande plek achter het gebouw van Tactus. Ook als rondtrekkende stadsbewoner wil je wel eens vertoeven in een andere omgeving.

Die omgeving gaat er dus komen aan de Bellavistastraat. De buurt zal er waarschijnlijk heel blij mee zijn en we verwachtten dat ze meteen een groot buurtfeest gaan organiseren. Hoe dan ook, de zwervers mogen op die plek lekker zuipen. Er staan al bankjes en een WC en afdak zijn in de maak. Men mag zelf met materialen de boel inrichten om er een lekker knusse plek van te maken waar Ikea de vingers bij aflikt. Wie dus vanaf nu nog in de stad loopt te zuipen zal linea recta naar de Bellavistastraat worden verwezen. Het alternatief is een prent van 70 euro en dat zijn aardig wat blikken Euroshopper bier. De veldwachters hebben echter nog wat op het wensenlijstje staan. Zo zou men nog graag zien dat er een gratis woonvoorziening en een gebruikersruimte komt om rustig high te worden. Zich veldwachters: vergeten jullie niet gratis WiFi aan te leggen voor de heren? Wachtwoord tip: EuRoShOpPeRbIeRiShEeRlIjK.

Over HNDB

Eigenaar en oprichter van HNDB.nl en HNDB Media. Maakt zich minder druk om items schrijven en richt zich meer op nieuwe functies en designdingetjes.

3 reacties op “Almelose zwervers krijgen hangplek”

 1. McAber schreef:

  Er wordt vast door de Gemeente weer een ontwerpprijsvraag uitgeschreven voor 5 vooraf duur te betalen architectenbureaus.

  Ik stel als hangplek modelletje Golgotha voor.

 2. Nicky schreef:

  De kosten van deze hangplek mogen ook nog wel even worden vermeld.
  8000,00 euro voor het plaatsen van een bankje en prullenbak en 10000,00 voor het plaatsen van een wc.

  Ik vraag me af of er ook nog heaters worden geplaatst want ze mogen het natuurlijk niet koud krijgen in de winter.

 3. Sjoelmeister schreef:

  Deze mensen zouden denk ik wel goed gebruik van de plek maken. Jongeren hebben er niet de hele dag zin in om bij de hangplek voor ze te zitten, maar de beroepseuroshopperdrinkers zitten er vanaf 07.00 uur al tot 24.00. Je kunt dan niet zeggen dat er geen gebruik van wordt gemaakt (als het echt een goede euroshopperdrinkplaats is). Maar natuurlijk weet ik ook dat het nergens over gaat! Dat slecht gedrag weer beloond wordt. Voorbeeld: Kijk alleen al de mooie hekjes en schuttingen in sommige straten zonder dat die mensen er iets voor moeten doen!

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares